Google Glass a intrat in productie. Vezi cum arata ochelarii inteligenti (VIDEO)

Data: 17/04/2013 | Autor: .

google-glass

Google a inceput productia primilor ochelari inteligenti. Acestia vor fi distribuiti celor care s-au inscris pe listele speciale initiate de companie. Potrivit unor surse din piata, citate de TheVerge, ochelarii ar urma sa fie lansati in magazine pana la finele anului 2014, la preturi cuprinse intre 250 si 600 dolari.

 Proiectul dezvoltat de Google, inspirat parca din seria Terminator, se bazeaza pe aplicatia Google Googles. Ochelarii permit utilizatorilor sa vada  pe lentile o gama larga de informatii. Gadgetul afiseaza date in timp real pe ecranele OLED transparente prin conexiunile 3G sau 4G.googleglass

Ochelarii ofera, de asemenea, date despre locatie, folosind aplicatia Google Latitude prin intermediul GPS-ului si senzorilor de miscare. Ochelarii au, de asemenea, o camera capabila sa faca poze si sa inregistreze video.

Potrivit specialistilor, dupa lansarea ochelarilor, am putea asista la dezvoltarea unei game variate de gadgeturi bazate pe noua tehnologie, de la smartphone-uri la tablete cu ecrane transparente.

Si alte companii lucreaza la produse similare. GadgetReport.ro a scris, recent, despre ochelarii iOptik lansati de Innovega Inc. iOptik foloseste o sticla speciala cu un mic display OLED.

Innovega afirma ca lentilele pot fi, in prezent, folosite pe o pereche de ochelari, iar in viitor vor fi disponibile si in varianta lentilelor de contact.

Cum vom face cumparaturile in viitor

Firma americana ConAgra Foods a lansat, recent, un material video in care incearca sa anticipeze modul in care vom face cumparaturile in viitor cu ajutorul celebrilor ochelari inteligenti de la Google.

In clipul video care face reclama la doua dintre produsele sale, Healthy Choice si Marie Callender’s, vedem o zi din viata a doua gospodine si modul in care Google Glass le ajuta sa ia cele mai bune decizii.

Putem vedea astfel cum Google Glass le ajuta sa discute, sa gaseasca rapid drumul spre supermarket, sa afle informatiile nutritionale ale produselor si sa calculeze instant cat le vor costa cumparaturile.