Google Glass. O noua prezentare video cu ochelarii inteligenti (VIDEO)

Data: 20/02/2013 | Autor: .

glass5_verge_super_wide

glass1_verge_super_wideGoogle pregateste lansarea, anul viitor, a primilor ochelari inteligenti. Compania a lansat un nou material video in care prezinta cum va functiona noul gadget, considerat drept un must-have al zilelor noastre.

Proiectul dezvoltat de Google, inspirat parca din seria Terminator, se bazeaza pe aplicatia Google Googles.

Ochelarii ar urma sa permita utilizatorilor sa vada  pe lentile o gama larga de informatii. Aceasta va afisa date in timp real pe ecranele OLED transparente prin conexiunile 3G sau 4G.

Ochelarii vor oferi, de asemenea, date despre locatie, folosind aplicatia Google Latitude prin intermediul GPS-ului si senzorilor de miscare.

Ochelarii vor avea, de asemenea, o camera capabila sa faca poze si sa inregistreze video.

Ochelarii ar putea sa arate ca cei dezvoltati de Oakley. Detalii cititi aici.  

Gadgetul ar urma sa fie lansat in magazine pana la finele anului 2014, la preturi cuprinse intre 250 si 600 dolari.Mai multe detalii aflati de aici.

Potrivit specialistilor, dupa lansarea ochelarilor, am putea asista la dezvoltarea unei game variate de gadgeturi bazate pe noua tehnologie, de la smartphone-uri la tablete cu ecrane transparente.

Si alte companii lucreaza la produse similare. GadgetReport.ro a scris, recent, despre ochelarii iOptik lansati de Innovega Inc. iOptik foloseste o sticla speciala cu un mic display OLED.

Innovega afirma ca lentilele pot fi, in prezent, folosite pe o pereche de ochelari, iar in viitor vor fi disponibile si in varianta lentilelor de contact.