Google Hands Free. Plăteşti cu telefonul, fără să-l scoţi din buzunar

Data: 3/03/2016 | Autor: .

Google Hands Free

Google dezvoltă o tehnologie care promite să schimbe modul în care facem cumpărături. Compania vrea să lanseze o soluţie de plată cu ajutorul telefonului, intitulată Google Hands Free, care va elimina necesitatea apropierii smartphone-ului de terminalul comerciantului, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Google, POS-ul va depista telefonul prin intermediul senzorilor. În acest fel, utilizatorul nu mai trebuie să scoată telefonul din buzunar sau geantă. Plata se va face prin Android Pay, confirmarea de plată fiind doar una verbală.

Pentru a evita problemele de securitate, POS-ul, în momentul în care va depista telefonul, îi va afișa casierului și poza din profilul contului Google al clientului respectiv.

În acest fel, casierul va putea să confirme identitatea cumpărătorului. Ce te faci însă dacă vrei să plăteşti din contul soţiei sau soţului, cum faci autorizarea de plată? O întrebare la care Google nu a oferit încă un răspuns.

Google Hands Free este încă în faza de prototip, fiind testat în oraşul San Francisco. Dacă ideea se va dovedi viabilă, nu este exclus să fie adoptată şi de ceilalţi doi jucători din piaţa plăţilor mobile, Apple și Samsung.