Google a lansat Chrome pentru Android

Data: 8/02/2012 | Autor: .

Google anuntat dezvoltarea browserului Chrome pentru platforma Android. Chrome va fi disponibil in versiune Beta in Android Market, inclusiv in Romania in urmatoarele cateva zile, pentru telefoanele si tabletele cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Pentru moment, Chrome pentru Android Beta va fi disponibil in engleza, franceza, germana, spaniola si portugheza.

La fel ca versiunea pentru desktop, Chrome pentru Android Beta se bazeaza pe viteza si simplitate. Include functia de conectare si sincronizare pentru a avea aceeasi experienta personalizata de navigare pe internet oriunde mergeti, pe orice dispozitiv.

In momentul initierii unei cautari, principalele rezultate se incarca in fundal pe masura ce tastati, in acest fel rezultatele sunt afisate mult mai rapid. Desigur, atat cautarea cat si navigarea se pot face rapid si din bara de adrese, la fel ca la versiunea desktop.

Filele au fost regandite, iar acestea se adapteaza atat unui telefon cu ecran mic, cat si unei tablete cu ecran mai mare. Puteti sa faceti trecerea intre un numar nelimitat de pagini, cu o miscare foarte simpla, ca si cum ati avea un pachet de carti de jos in mana.
Totodata, Chrome pentru Android rezolva si una dintre cele mai mari neplaceri la navigarea mobila: selectarea link-ului corect dintre mai multe link-uri pe un dispozitiv cu ecran mic. Nu veti mai fi nevoiti sa urmariti si să selectati link-uri pe o pagină web, deoarece Link Preview face zoom automat pe link-uri si facilitează alegerea unui anumit link.

Ca si in cazul versiunii desktop, Chrome pentru Android Beta include modul de navigare incognito si setari avansate de confidentialitate.

Google nu a anuntat daca si cand va adapta Chrome si pentru alte versiuni Android.
Mai multe amanunte aflati de aici.