Google a lansat noul Chromebook (VIDEO)

Data: 30/05/2012 | Autor: .

Google a anuntat marti lansarea noului notebook Chromebook. Dezvoltat impreuna cu Samsung, gadgetul prezinta sistemul de operare Chrome OS, un fel de Android costumizat pentru a rula pe notebook si a salva aproape tot continutul on-cloud, adica pe serverele Google.

Noul Samsung Chromebook, cu numele de cod Seria 5 550, este de trei ori mai rapid decat prima versiune, spun cei de la Google.

Notebook-ul vine cu un display de 12.1-inchi, un procesor Intel Core, 4GB de RAM, o camera HD, doua porturi USB 2.0 si o autonomie de 6 ore. Notebook-ul are o placa dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n si Gigbit Ethernet.

In clipul de prezentare, Google insista pe faptul ca gadgetul porneste foarte rapid, nu da erori si ca se misca foarte repede. In plus iti permite sa nu pierzi niciun fel de date, pentru ca totul se salveaza oncloud.

Chromebook Series 5 550 va costa 449 dolari.

Cititi mai multe amanunte aici

Google a anuntat, totodata, si lansarea Chromebox-ului, un mini-computer cu aceleasi specificatii tehnice. Pentru a-l putea folosi, mai aveti nevoie de o tastatura, un mouse si un ecran. Gadgetul costa 329 dolari.