Nissan Easy Fill Tire System. Cum afli daca ai cauciucurile umflate (VIDEO)

Data: 30/05/2012 | Autor: .

Nissan a dezvoltat un sistem de verificare a presiunii din cauciucuri simplu si inteligent. The Easy Fill Tire System va fi lansat in 2013 si va deveni standard pe toate automobilele Nissan.

Nissan Easy Fill Tire Sistem

Potrivit statisticilor rutiere, peste 20% dintre accidente au printre cauzele principale starea proasta a cauciucurilor. Fie sunt vechi, fie sunt umflate necorespunzator, astfel ca isi pierd din capacitatea de franare.

Cum pentru multi dintre soferi starea cauciucurilor este o necunoscuta, Nissan a gasit o metoda foarte simpla de a-i determina sa le verifice inainte sa plece la drum.

Sistemul Easy Fill Tire System include mai multi senzori aflati pe rotile masinii care transmit soferului care dintre cauciucuri este desumflat.

Ajuns la pompa de aer, soferul introduce furtunul in cauciuc si sistemul il anunta prin aprinderea semnalizarii masinii ca primeste aer in roata. Cand cauciucul este umflat la punctul optim, masina claxoneaza. Daca este umflat prea mult, claxoneaza de trei ori.

Simplu si eficient, nu? Potrivit studiilor Nissan, umflarea cauciucurilor la nivelul optim reduce consumul de carburant cu pana la 15-20%.

Nissan Easy Fill Tire System va intra in dotarea masinilor in 2013.