Galaxy One. Proiectul secret al celor de la Samsung

Data: 29/05/2012 | Autor: .

Din laboratoarele Samsung ne-a venit o serie de imagini cu o tableta unica, un prototip cu care sud-coreeni ar putea da lovitura. Gadgetul aduce mai multe premiere spectaculoase.

In primul rand, Samsung Galaxy One Tablet Projector Concept este prima tableta din lume cu proiector incorporat. Un gadget cu care sud-coreenii spera sa atraga, in special, lumea business-ului.

Sa ai o tableta cu ajutorul careia sa poti face o prezentare video, un power point sau un excel, fara sa mai ai nevoie de clasicul proiector, este o solutie asteptata de multi.

Tocmai pentru a optimiza experienta, Samsung a ales pentru acest gadget Windows 8, o premiera pentru sud-coreeni. Pana acum au folosit numai Android care, se stie, are cateva probleme in utilizarea clasicelor formate Office.

Totodata, tableta ca include un pen, care va ajuta utilizatorul sa faca adnotari pe texte, sa deseneze etc.

In plus, gadgetul va permite teleconferintele la un nivel de comunicare audio-video optim, fapt de asemenea foarte interesant.

Tableta, cu dimensiunile 305x195x14 mm si carcasa din aluminiu, ar urma sa mai aiba o specificatie interesanta. Ecranul poate fi folosit pe post de tastatura QWERTY impreuna cu imaginea prezentata de proiector. Astfel ca vom avea un adevarat laptop virtual.

 

Designerii Laura Hong si Charles de Belizal nu au prezentat detalii legate de configuratia tehnica insa este cel mai probabil ca ar urma sa prezinte un procesor quad-core, minim 2GB de RAM si un display FullHD.

Cand o vom vedea pe piata? Samsung nu a suflat un cuvant despre acest prototip, ce sa mai vorbim de astfel de date. Ramane de vazut. Cert este ca tendinta este clara – tableta va prelua o felie tot mai mare din munca facuta de un PC obisnuit.