Google Maps ne va spune unde am parcat maşina

Data: 21/03/2017 | Autor: .

Google Maps ne va spune unde am parcat maşinaNoua versiune a aplicaţiei Google Maps, aflată în faza de dezvoltare, va fi capabilă, printre altele, să rezolve o problemă cu care se confruntă mulţi dintre şoferi. Cu ajutorul GPS-ului de pe telefon şi a datelor mobile, Google Maps ne va indica unde am parcat maşina, o soluţie utilă mai ales în cazul parcărilor din mall-uri, extrem de aglomerate, relatează GadgetReport.ro

Pentru a identifica maşina, aplicaţia ne va cere să setăm locul în care am parcat, cu ajutorul unui buton albastru şi a funcţiei „Save your parking”, opţiune aflată în meniu.

Odată ce am setat locul de parcare, Google Maps ne va oferi detalii despre traseu, inclusiv cu fotografii şi indicaţii audio.

Apple Maps are o funcţie similară pentru iOS 10, însă necesită activarea funcţiei Bluetooth între iPhone şi maşină. Asta dacă ai un automobil dotat cu Bluetooth.

Versiunea Google Maps cu funcţia de parcare inclusă se află în faza beta, pentru telefoanele şi tabletele cu sistemul de operare Android. Google nu a anunţat când va fi disponibilă versiunea finală însă, din experienţa anterioară, cel mai probabil nu va dura mai mult de o lună.

Nu este exclus ca Google să lanseze o versiune de Maps şi pentru iPhone.