Google, primele informaţii despre Android O

Data: 22/03/2017 | Autor: .

Google, primele informaţii despre Android OGoogle a lansat prima versiune a noului sistem de operare Android O. Software-ul Developer Preview este disponibil pentru download, fiind destinat în primul rând dezvoltatorilor de aplicaţii, care se pregătesc pentru noua platformă Android, relatează GadgetReport.ro

Android O Developer Preview aduce câteva noutăţi foarte interesante:

  • Background limits: Noul sistem de operare oferă o gestiune mai bună a aplicaţiilor care rulează în background, mai ales a celor care se folosesc de geolocaţie. Google afirmă că schimbările vor determina o creştere a vitezei de operare şi o autonomie mai bună.
  • Notifications: Cu Android O, utilizatorii vor putea să selecteze ce fel de notificări pot primi de la aplicaţiile instalate. În prezent, Android oferă doar posibilitatea de a activa sau dezactiva notifăcările.
  • Autofill APIs: Utilizatorii vor avea la dispoziţie o aplicaţie care va oferi mai multe tipuri de tastaturi virtuale. De asemenea, aplicaţia va permite încărcarea automată a datelor de logare pentru site-urile şi aplicaţiile cu parolă, fără să mai aibă nevoie de un password manager.
  • Adaptive icons: Android O va permite modificarea iconurilor aplicaţiilor în funcţie de preferinţe, inclusiv prin versiuni animate.
  • Bluetooth audio: Android O va oferi un suport mai bun pentru codecurile Bluetooth audio, inclusiv Sony LDAC, fapt care va permite un sunet de o calitate superioară.

Android O Developer Preview este destinat în principal dezvoltatorilor, fiind pregătit pentru telefoanele Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C şi Nexus Player. Nu instalaţi acest software, pentru că riscaţi să vă blocaţi telefoanele!

Google afirmă că o nouă versiune a Android O Developer Preview va fi lansată la mijlocul lunii mai. În iunie, respectiv în septembrie, am putea vedea noi versiuni destinate dezvoltatorilor de aplicaţii. Varianta finală a Android O va fi lansată, cel mai probabil, spre finele anului, odată cu prezentarea noilor smartphone-uri Pixel 2.

Dacă vreţi mai multe detalii, intraţi pe acest link.