Google Pixel. Simplu, inteligent şi cu cea mai bună cameră foto din lume

Data: 5/10/2016 | Autor: .

Google Pixel. Simplu, inteligent şi cu cea mai bună cameră foto din lumeAcestea sunt cuvintele cu care Google îşi caracterizează noua serie de telefoane Google Pixel şi Pixel XL, lansată oficial în cadrul unui eveniment organizat în San Francisco. Smartphone-urile, produse de HTC, sunt primele gadgeturi cu Android capabile să înveţe singure din obiceiurile utilizatorilor, relatează GadgetReport.ro

Noua serie Google Pixel vine în două variante de ecran AMOLED, de 5 inchi Full HD (Pixel), cu rezoluţia 1080×1920 pixeli, şi 5,5 inchi QHD (Pixel XL) cu 1440×2560 pixeli. Ecranele sunt prinse în carcase de aluminiu, finisate cu atenţie, care dau telefoanelor un iz premium.

google-pixel-4Ambele telefoane sunt propulsate de procesoare Snapdragon 821 (quad core 2 x 2,15 Ghz) şi 4GB RAM. Telefoanele sunt oferite în versiuni de 32 respectiv 128 GB spaţiu de stocare şi în culorile „Very Silver,” „Quite Black,” şi „Really Blue”.

Pixel are o baterie de 2770 mAh, în timp ce Pixel XL vine cu un acumulator de 3450 mAh,  cu încărcare rapidă.

Potrivit Google, ţinute în priză timp de 15 minute, telefoanele oferă o autonomie de 7 ore. Încărcate la capacitate maximă, gadgeturile rezistă până la 24 de ore.

google-pixel-2Poate cel mai important aspect al noii serii Google Pixel o reprezintă camera foto, despre care Google afirmă că ar fi cea mai bună din lume, pe segmentul telefoanelor mobile.

Senzorul principal are 12,3 MP şi f/2.0. Camera este susţinută de o serie de aplicaţii dedicate, printre care Smartburst, care selectează cea mai bună imagine dintr-o serie, şi HDR Plus, care oferă imagini optimizate în condiţii de luminozitate scăzută. Spre deosebire de alte telefoane, HDR+ este setat pe default, cu “zero shutter lag”, adică focusează instant.

Camera foto este capabilă să înregistreze video la 4K,  cu 30 frame-uri pe secundă (1080p video/120 fps şi 720p la 240 fps) şi beneficiază de stabilizare optică.

Google afirmă că Pixel a primit cel mai ridicat rating pentru o cameră de telefon, 89, din partea DxO Mark. Spre comparaţie, iPhone 7 are ratingul 86.

Google Pixel rulează cel mai nou sistem de operare Android, 7.1 Nougat, cu un launcher dedicat, simplu şi eficient, despre care se spune că va înlocui Google Now Launcher.

Google Pixel este, pe de altă parte, primul telefon din lume dotat cu Google Assistant, un software similar cu SIRI de pe iOS, şi care „invaţă” obiceiurile utilizatorilor.

Google Assistent este capabil să efectueze operaţiunile (video, foto, audio) şi căutările solicitate de utilizator, să asigure indicaţii de navigaţie, şi chiar să discute cu acesta, oferind şi sugestii asociate.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, afirmă că software-ul oferă un update semnificativ faţă de versiunile precedente, de la descrierea imaginilor la traduceri şi abilităţile de comunicare text-to-speech. Pichai a afirmat că asistentul va deveni din ce în ce mai bun, învăţând din experienţa de utilizare.

 

google-pixel-xl

Noua serie Google Pixel include senzor de amprentă, conector USB Type C, Bluetooth 4,2 şi mufă de căşti, de 3,5 mm.

Google afirmă că telefoanele se aud excelent, graţi noului codec Aqstic audio, capabil să redea semnal la 192kHz/24bit.

Preţurile telefoanelor pleacă de 649 de dolari (aprox. 2600 lei), în versiunea fără abonament. Pixel XL de 32 GB va costa cu 100 de dolari mai mult. Iar variantele de 128 GB adaugă la preţ încă 100 de dolari.

Astfel că Google Pixel XL de 128 GB va costa, pe piaţa americană, 869 de dolari, probabil 869 de euro în Europa şi aprox. 3500 lei în România. Preţurile sunt, coincidenţă sau nu, similare cu ale principalilor rivali – iPhone 7 Plus şi Samsung Galaxy S7 Edge.

google-pixel-usb-c

Google Pixel vine la pachet cu camera de realitate virtuală Daydream (79 de dolari), care oferă un ecosistem optimizat în care, de exemplu, vei putea să te joci, să vezi clipuri de pe Youtube,  programe TV şi filme de pe  Netflix, Hulu,  CNN etc. şi să experimentezi trasee turistice din toată lumea, cu Google Streetview.

home-phones