Google Street View se extinde in Romania (VIDEO)

Data: 23/04/2013 | Autor: .

google-street-viewGoogle a anuntat, oficial, ca a extins serviciul Street View in 50 tari. Acesta  permite utilizatorilor să vizualizeze imagini panoramice cu peste 56.000 de kilometri de drumuri din 14 tari, printre care Franta, Italia, Polonia, Romania, Rusia, Singapore si Thailanda.

In anuntul publicat pe pagina de blog, dezvoltatorii Google afirma ca noul update aduce imagini detaliate cu o serie de locuri populare.

“Turistii romani sau straini care vor sa viziteze Romania se pot plimba acum prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focsani sau Baia Mare, pot explora strazile medievale din Sighisoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peles sau Castelul Corvinilor din Hunedoara”, se arata intr-un comunicat Google.

Extinderea a inceput in iulie anul trecut, cand masina si bicicleta Google au pornit la drum pentru a pune pe harta unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara. Astfel, acoperirea Street View in Romania a fost extinsa cu sute de localitati, adaugandu-se peste 40.000 km la acoperirea initiala.

In plus fata de sute de localitati care pot fi vazute in Street View, Google dezvaluie, de asemenea, si imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri si atractii turistice din Romania. Acestea includ printre altele Ateneul RomanPiata Sfatului din Brasov, Piata Mare din Sibiu, Muzeul National al SatuluiBiserica fortificata din CisnadieCheile Bicazului sau Lacul Rosu.

In zonele in care Street View este disponibil in Romania, se pot accesa imagini la nivel stradal focalizand pe nivelul cel mai detaliat din Google Maps sau deplasand pictograma portocalie „Pegman” din stanga hartii pe o strada conturata cu albastru.

„Incepand de astazi (24 aprilie, n.r.), multe dintre locurile speciale din tara noastra pot fi vizitate direct din Google Maps. Prin Street View si imaginile sale panoramice, oricine va putea face o plimbare virtuala prin Muzeul Satului sau sa descopere Castelul Peles. In aceasta noua etapa de extindere a Street View in Romania, sute de localitati din tara noastra si zeci de mii de kilometri au devenit disponibili explorarii virtuale, prin Google Maps”, a declarat Dan Bulucea, director general al Google Romania.

Google Street View (de la Google Maps) este un serviciu on-line de vizualizare (360°) a străzilor unei localități. Programul a fost lansat pe data de 25 mai 2007, iar din data de 16 aprilie 2008 s-a putut accesa si pe Google Earth.

Din 8 decembrie 2010, serviciul a acoperit, partial, și teritoriul României. În decembrie 2010 erau disponibile imagini cu 8 orașe și câteva drumuri naționale, iar din iulie 2012, acoperirea Street View a fost extinsă cu încă 39 de orașe mari, printre care Craiova, Focșani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galați, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Zalău.

Aplicatia Street View cuprinde doar imagini ale locurilor publice, iar fetele oamenilor si placutele de inmatriculare ale autoturismelor au fost cenzurate, ca sa nu poata fi identificate.

Mai mult decat atat, utilizatorii pot marca imaginile pe care doresc sa le elimine din aplicatie daca le considera ca fiind inadecvate. Acest lucru se face cu ajutorul link-ului „Raportati o problema”, din partea de jos a fiecarei imagini.

Dincolo de partile lui bune, acest serviciu a creat mii de nemultumiri la nivel mondial in legatura cu publicarea unor date confidentiale. De pilda, presa din Marea Britanie a scris despre o femeie care a intentat proces de divort dupa ce a descoperit masina sotului in fata casei unei alte doamne.