Google vrea sa furnizeze servicii de taxi

Data: 27/08/2013 | Autor: .

googlecarDesi masinile care se conduc singure au fost un mare succes tehnologic realizat de Google, compania cauta acum o metoda sa includa aceste vehicule in viata oamenilor.

Exista deja zvonuri conform carora compania ia in considerare sa foloseasca aceste vehicule intr-un serviciu de taxi, scrie The Independent.   Masinile care se conduc singure isi vor lua si lasa pasagerii fara interventia umana si probabil ca vor fi actionate cu ajutorul unei aplicatii pe telefonul mobil, relateaza Manager

Recent, Google a investit 258 de milioane de dolari in Uber, o aplicatie care cheama taxiuri si limuzine cu sofer si a carei valoare este estimata acum la 3,5 miliarde de dolari.   Expertii spun ca inca nu se stie daca Google va opera direct flota de taxiuri care se conduc singure sau va oferi consultanta si servicii tehnice altor companii.

Mai multe companii producatoare de masini au dezvoltat prototipuri de autovehicule care se conduc singure si surse din industrie sustin ca toate aceste firme nu sunt prea nerabdatoare sa primeasca Google in randurile lor.