Honda Civic 2022. Primele imagini cu noul model

Data: 18/11/2020 | Autor: .

Honda Civic este unul dintre cele mai interesante modele auto lansate în ultimii ani. Ajuns la a 10-a generație, automobilul a înregistrat rezultate foarte bune de vânzări, designul futurist și calitatea mașinii fiind apreciate inclusiv în România. La cinci ani distanță de la lansarea modelulului actual, Honda a prezentat primele detalii despre noua generație Honda Civic 2022.

Cea de-a 11-a generație a Honda Civic, ce urmează să fie lansată în 2022, va fi dispobilă în versiunile sedan și hatchback. Nu va exista o versiune coupe.

Honda afirmă că noul Civic este construit pe o versiune modificată a platformei actuale a mașinii și, în ciuda aspectului mult mai lung și mai lat, este doar un artificiu vizual, ampatamentul crescând cu doar un centimetru în lungime.

2022 Honda Civic Sedan Prototype

Spre deosebire de modelul actual, Honda a vrut să ofere noului Civic un design ceva mai simplu și curat, cu un corp „subțire și ușor”. Am putea spune că aduce cu Accord, cu stâlpul A împins înapoi, consolele  mai scurte și, în general, cu un aspect tradițional de sedan.

Cea mai mare schimbare în comparație cu actualul Civic o reprezintă dispariția suprafețelor exagerate de pe părțile laterale ale mașinii.

Noul Honda Civic 2022 are o linie continuă, aproape orizontală, care merge de la faruri la stopuri, cu o a doua linie ascendentă sub roți. Fără aripi rotunjite, fără pliuri suplimentare, fără artificiile de design care au stârnit controverse pe actualul model.

Luminile LED subțiri care curg într-o grilă subțire ajută la senzația că mașina este mai lată. În plus, există o admisie mai mică a grilei. Orificiile de divizare false din bara de protecție au dispărut, înlocuite fiind cu prize mai mici asemănătoare colților.

Pe spate avem stopuri mari, care au o formă mai tradițională decât luminile cu gheare actuale ale lui Civic, un hayon mult mai simplu, cu un spoiler mai puțin proeminent și fără guri de aerisire false.

2022 Honda Civic Sedan Prototype

Jantele de 19 inch, cu accente negre lucioase, susțin linia sportivă a acestui model.

În ceea ce privește interiorul, Honda a lansat doar o schiță pentru a arăta designul. Un layout mult mai curat și mai premium decât cel oferit de actualul model.

2022 Honda Civic Sedan Prototype

Un element subțire de aerisire se extinde pe lățimea bordului, cu un ecran tactil de 9 inchi așezat deasupra acestuia. Există butoane digitale și butoane fizice pentru comenzile climei și, foarte interesant și inedit, un buton de volum.

Pe Honda Civic 2022  va fi oferit pentru prima dată un cluster digital, ce cel mai mare ecran tactil central folosit  până acum. Honda spune că Civic va primi, de asemenea, o serie de noi caracteristici de siguranță activă și pasivă, precum și noi modele de airbag-uri.

2022 Honda Civic Sedan Prototype

Honda  nu a oferit, de asemenea, niciun fel de informații legate de motorizare. Ne așteptăm însă la un motor de bază de 2,4 litri în linie și un propulsor Honda de 1,6 litri turbo ca motor de upgrade. Sedanul va fi oferit, în standard, cu cutie automată. Honda promite că hatchback ar putea avea și o cutie manuală, pentru fanii acesteia.

Sedanul Honda Civic 2022 va fi prima versiune care va debuta, cel mai probabil, în primăvara anului 2021. Hatchback-ul va veni la scurt timp, urmat de Si și de versiunea R.

2022 Honda Civic Sedan Prototype

Prețurile ar urma să fie în linie cu modelul actual, de 22.000 USD pentru versiunea de bază sedan.

2022 Honda Civic Sedan Prototype