Dacia Grand Duster va fi produsă în România. Undă verde pentru modelul cu 7 locuri

Data: 17/11/2020 | Autor: .

După Logan 3 și Sandero 2021, Dacia pregătește lansarea unui nou model. Dacia Grand Duster, un automobil cu look de SUV, cu 7 locuri, care urmează să înlocuiască modelul Lodgy cât și varianta break a Loganului (MCV),  va fi fabricat la Mioveni, alături de Duster și Sandero Stepway.

Potrivit jurnaliștilor de la revista franceză L’Argus, care au prezentat și câteva fotografii cu noul model, mașina este construită pornind de la o caroserie de Scenic MPV (varianta scurtă) și are o lungime de aproximativ 4,5 metri, o lungime apropiată de cea a lui Lodgy.

Planurile pentru noul model Dacia prevăd o prezentare în vara anului 2021 și intrarea în producție în toamna anului viitor.

Proiectul legendarei Dacia MD87. Povestea din spatele Ferrari-ului românesc

Noul model va beneficia de noua platformă tehnică CMF-B,, cea a modelului Clio 5, aceeași pe care sunt construite noile modele Logan 3 și Sandero 2021.

Platforma aduce noi tehnologii, precum frânare de urgență automată si monitorizarea punctului mort, dar și posibilitatea introducerii de motoare de ultimă generație, inclusiv unele hibrid.

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

Este vorba despre tehnologia E-Tech, folosită pe modelele Clio și, în curând, pe Captur. Varianta hibrid a SUV-ului Dacia va combina un motor 1,6 TCe pe benzină cu două electromotoare alimentate de o baterie.

Volkswagen Nivus. Concurentul direct pentru Dacia Duster

Platforma CMF-B a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Dacia Spring, prezentată oficial. Va avea succes primul model electric românesc?

Ai auzit de Dacia Deceneu, de Dacia Extase? Prototipurile secrete ale Dacia