Huawei P20 și P20 Pro. Chinezii propun primul sistem triplu-camera Leica din lume

Data: 27/03/2018 | Autor: .

Huawei P20 și P20 Pro. Chinezii propun primul sistem triplu-camera Leica din lumeHuawei a lansat oficial noile flagship-uri ale companiei, modelele P20 si P20 Pro. Versiunea Pro integrează primul sistem triplu-camera Leica din lume, ce ofera imagini demne de un DSLR. Huawei P20 poate fi precomandat deja în România la prețul de 3000 lei (detalii AICI), iar modelul P20 Pro la 3900 lei (detalii AICI), relatează GadgetReport.ro

Din punct de vedere vizual, noile modele Huawei P20 si Huawei P20 Pro vin in variante noi de culoare, Twilight si Pink Gold, obținute prin folosirea tehnologiilor NCVM, sub spatele sticlei, astfel încât lumina care se reflectă pe suprafața telefonului creează o schimbare treptată a nuanței. Cele două modele sunt deasemenea disponibile în variantele de culoare Black si Midnight Blue.

Dispozitivele au un display Huawei FullView, de 5,8 inci, în cazul modelului P20, și de 6.1 inci, în cazul modelului P20 Pro, ambele FullView IPS LCD 2244 x 1080 18.7:9 aspect ratio,  cu margini ultra-subțiri și un raport ecran-carcasă impresionant, ecranul îmbinându-se perfect cu marginile aproape inexistente și colțurile rotunjite, telefoanele fiind ușor de ținut în mână.

Huawei P20 și P20 Pro sunt propulsate de procesorul Kirin 970 Octa-core CPU (4 Cortex A73 2.36 GHz + 4 Cortex A53 1.8 GHz) + NPU, cu video Mali-G72 MP12 și 4 respectiv 6 GB memorie LPDDR4. Ambele telefoane rulează sistemul de operare Android 8.1 cu interfața EMUI 8.1 de pe un spatiu de stocare standard de 128 GB.

Cu noile telefoane, Huawei insistă pe avantajele oferite de noul sistem triplu-camera Leica si 5X Hybrid Zoom integrate in HUAWEI P20 Pro si un nou sistem dual-camera Leica integrat in modelul P20.

Huawei P20 integrează un sistem dual-camera cu lentile Leica de generație nouă, cu un senzor RGB de 12MP, cu o dimensiune a pixelului de 1.55 μm, și un senzor monocrom de 20MP, îmbunătățind performanțele chiar și în condiții cu o iluminare slabă.

Huawei P20 Pro plusează cu sistemul triplu-camera Leica, cu cel mai mare număr cumulat de pixeli integrat vreodată într-un smartphone. Ansamblul sistemului de camere foto este alcătuit dintr-un senzor RGB de 40MP, un senzor monocrom de 20 MP și un senzor de 8MP, cu lentile telephoto. De asemenea, sistemul triplu-camera integrează un senzor de temperatură a culorii menit să asigure o reproducere a culorilor într-un mod cât mai real.

Cu aperturi de f/1.8, f/1.6 respectiv f/2.4, pentru surprinderea fidelă a detaliilor, Huawei P20 Pro integrează o noua lentila Leica VARIO-SUMMILUX (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), cu un zoom optic 3x, utila în surprinderea fotografiilor pe o rază mare de acțiune de până la 5x Zoom Hibrid, precum și un senzor de imagine foarte sensibil, util în cazul fotografiilor realizate în condiții de iluminare scăzută, cu ISO de până la 102400.


Cele două dispozitive ale seriei P20 suportă stabilizarea optică pe 6 axe și filmarea în slow motion cu 960 fps, de 4 ori mai mare decat standardul de 240 fps, capturand astfel detalii care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Datorita modului Ultra Snapshot, dispozitivele pot captura o imagine in doar 0,3 secunde, doar printr-un dublu click al butonului de volum, chiar si cand ecranul e oprit.

Cu ajutorul procesorului Kirin 970, noua serie P20 identifică automat mai bine de 500 scenarii din 19 categorii diferite și alege opțiunile potrivite pentru a livra fotografii excelente, chiar si în cazul fotografilor aflati la inceput de drum.

Însă, funcția cu totul nouă și, în același timp, spectaculoasă, o reprezintă focusul predictiv 4D integrat în camerele foto ale noilor modele Huawei. Prin alegerea acestui mod, camera anticipează obiectele în mișcare și le focalizează cu eficiență, pentru a capta cât mai multe detalii ale acestora. În plus, noile modele oferă altă funcție bazată pe Inteligența Artificială și anume funcția AI-Assisted Composition, care trimite posesorilor sugestii inteligente când vine vorba despre fotografii de grup și peisaje.

Suplimentar, Huawei AIS (stabilizare optică având la bază Inteligența Artificială) reușește să surprindă fotografii de noapte expresive, cu cât mai multe detalii clare, iar acest lucru se observă prin imaginile incredibile obținute chiar și fără un trepied.

Mai mult, ambele modele ale seriei P20 integrează o cameră frontală de 24MP**, dotată cu funcții de Beauty avansate bazate pe Inteligența Artificială, precum și cu funcția 3D Portrait Lighting, acestea contribuind la surprinderea unor selfie-uri cu retușuri naturale ale aspectului tenului și sublinierea delicată a anumitor detalii ale feței.

Modelele acestei serii includ si o versiune proprie a aplicației Prisma, prin intermediul căreia utilizatorii vor primi sugestii și recomandări de filtre în timp real bazate pe funcția Scene&Object Recognition. Viteza de calcul este de 3-4 ori mai mare decât cea în cazul versiunii cloud. În plus, în parteneriat cu Google, seria P20 suportă Google AR Core pentru a livra capabilități avansate de AI.

La fel ca în cazul seriei Mate, seria P20 dispune de tehnologia de încărcare rapidă securizată, certificată de compania TÜV și baterii puternice, de 4000 mAh, în cazul modelului P20 Pro, și de 3400 mAh (Standard), în cazul modelului P20, ambele modele dispunând și un sistem de management al bateriei bazat pe Inteligența Artificială.

Printre celelalte facilități sunt de menționat Wi-Fi 2.4 G, 802.11a/b/g/n/ac with Wi-Fi Direct support
4x4MIMO Cat 18 Bluetooth 4.2, support BLE  support aptX/aptX HD și LDAC HD Audio
USB Type-C și NFC.

Modelul Huawei P20 va fi disponibil pe plan local la pre-comandă în perioada 28 martie – 5 aprilie 2018, în variantele de culoare Black, Pink Gold și Midnight Blue, la un preț recomandat de 3000 lei  (detalii AICI), iar modelul P20 Pro va fi disponibil la pre-comandă în perioada 28 martie – 16 aprilie 2018, în variantele de culoare Black, Twilight și Midnight Blue, la un preț recomandat de 3900 lei de AICI.

La nivel global, Huawei P20 și P20 Pro sunt disponibile în variantele de culoare Twilight, Black, Midnight Blue și Pink Gold. Dispozitivele din noua serie HUAWEI P20 sunt compatibile cu doua noi accesorii audio: castile HUAWEI FreeBuds si HUAWEI Active Noise Canceling.