iPhone X 2018 va fi mai ieftin. Cum vrea Apple să contracareze oferta Samsung S9/S9+

Data: 26/03/2018 | Autor: .

iPhone X 2018 va fi mai ieftin. Cum vrea Apple să contracareze oferta Samsung S9/S9+

Noul model iPhone X 2018, cunoscut sub numele de iPhone Pro, pe care Apple îl va lansa cel mai probabil în septembrie, va fi cu cel puţin 10 la sută mai ieftin faţă de smartphone-ul de anul trecut, afirmă Digitimes, într-un raport privind planurile Apple, relatează GadgetReport.ro

Potrivit surselor citate de Digitimes, Apple şi-a optimizat costurile de producţie astfel că nu este exclus ca preţul de vânzare al noului model să scadă sub pragul de 999 de euro, aproape de nivelul principalului său rival, Samsung S9.

GadgetReport.ro relata recent că Apple va lansa în acest an trei noi telefoane, un iPhone X de 5,8 inchi, botezat iPhone Pro, o versiune cu un ecran de 6,5 inchi cunoscută sub numele de iPhone Plus, ambele cu display-uri OLED, alături de un model mai ieftin, cu ecran LCD, ce va purta numele clasic, iPhone.

Apple ar putea lansa şi a doua generaţie a modelului iPhone SE, una cu un ecran clasic, LCD, şi un preţ decent, telefon dedicat mai ales publicului tânăr. Modelul iPhone SE 2 va primi denumirea iPhone Mini.

iphone x kuo-modems-559x600Succesorul lui iPhone X şi modelul Plus ar urma să debuteze în septembrie, în timp ce modelele mai ieftine, LCD, în primăvara acestui an.

Dincolo de denumiri şi mai ales de preţuri, noile telefoane se vor diferenţia, bineînţeles, în materie de hardware şi software, poate chiar mai mult decât în prezent.

Modelele de top, iPhone Pro şi iPhone Plus vor avea un ecran superior, cu 458 Pixeli per inch, o baterie optimizată, un încărcător fast-charge şi o serie de noi aplicaţii, axate în principal pe realitatea virtuală.

Telefoanele vor include procesoare mai performante şi modemuri Intel XMM 7560 şi Qualcomm Snapdragon X20, cu suport 4×4 MIMO.

Acestea vor aduce o viteză mai bună de transfer de date, astfel că navigarea pe internet va fi substanţial îmbunătăţită.
Nu este exclus să vedem, la pachet cu telefoanele, şi prima cască VR produsă de Apple.

La nivel software, modelele cu buton de Home vor primi o versiune cu un layout ,,clasic”, în timp ce iPhone Pro şi iPhone Plus vor rula cea mai nouă şi inovativă interfaţă dezvoltată de Apple.