Galaxy S9, mai rezistent ca iPhone X. Ce se întâmplă când îl scapi din mână

Data: 20/03/2018 | Autor: .

Galaxy S9, mai rezistent ca iPhone X. Ce se întâmplă când îl scapi din mână

Samsung Galaxy S9 foloseşte o sticlă cu 20 la sută mai groasă şi un cadru de aliaj din aluminiu utilizat şi de NASA, astfel că, pe ansamblu, telefonul rezistă mult mai bine decât iPhone X la testele de impact. Dacă îl scapi din mână, va avea de suferit, însă nu la fel precum fragilul telefon de la Apple, relatează GadgetReport.ro

Samsung afirmă că Galaxy S9 şi S9+ sunt mult mai rezistente faţă de telefoanele precedente, datorită noilor materiale folosite, iar confirmarea vine din primele drop-test-uri.

SquareTrade a realizat un astfel de test comparativ cu S9, S9+ şi iPhone X, iar rezultatele au indicat un scor de 71 pentru S9, 76 pentru varianta Plus în timp ce iPhone X a fost cotat cu 90. Cu cât numărul punctelor este mai mare, cu atât telefonul este mai fragil.

În noiembrie anul trecut, SquareTrade declara iPhone X drept cel mai fragil telefon din istoria Apple.

PhoneBuff a realizat, recent, un test similar cu Galaxy S9 şi iPhone X, iar rezultatele au arătat că telefonul sud-coreenilor este mai rezistent decât cel de la Apple, însă cu foarte puţin.

GadgetReport.ro relata, recent, că odată cu Samsung Galaxy S9, sud-coreenii au implementat noul aliaj de aluminiu AL 7003 care ar fi de cel puţin o dată şi jumătate mai rezistent decât cel folosit pe modelul de anul trecut, AL 6013.

Pentru a oferi telefonului un plus de rezistenţă, sud-coreenii au extins şi grosimea şasiului cu 0,2 mm. Dacă pentru utilizatori, diferenţa nu este sesizabilă, aceste lucru se simte în testele de impact.

În plus, pe Galaxy S9, sud-coreenii au implementat şi un nou tip de sticlă, 0.6T, faţă de 0.5T de pe S8, astfel că, pe ansamblu, telefonul a devenit mai gros cu 0,5 mm (0,4 mm în cazul S9+) faţă de seria S8, dar mult mai rezistent la zgîrieturi şi căderi.

Sud-coreenii au explicat că măsura a fost necesară şi pentru a putea poziţiona senzorul de amprentă pe spate şi pentru a păstra bateriile de 3,000 mAh (S9) respectiv 3,500 mAh (S9+).

Bineînţeles, dincolo de datele tehnice, telefonul este în continuare vulnerabil la accidente. Aşa că, dacă vreţi să cumpăraţi Samsung Galaxy S9 sau modelul S9+, n-ar strica să îi puneţi o carcasă specială antişoc.

Samsung Galaxy S9 sau Galaxy S8? Cinci motive pentru care ar trebui să alegi noua generaţie

Samsung Galaxy S9, demn de un DSLR. Cum fotografiază și filmează în slow motion

Unboxing Samsung Galaxy S9. Cum arată, primele impresii. Un prim review GadgetReport.ro