Samsung Galaxy S9, mai rezistent decât S8. Detaliile tehnice fac diferenţa

Data: 28/02/2018 | Autor: .

Samsung Galaxy S9, mai rezistent decât S8. Detaliile tehnice fac diferenţaChiar dacă la prima vedere Samsung Galaxy S9 seamănă cu S8, fiind greu de deosebit din punct de vedere vizual, există câteva date tehnice care fac diferenţa între cele două smartphone-uri. Samsung Galaxy S9 este, printre altele, mai rezistent la accidente, graţie şasiului de aluminiu superior şi a sticlei folosite, relatează GadgetReport.ro

Odată cu Galaxy S9, sud-coreenii au implementat noul aliaj de aluminiu AL 7003 care ar fi de cel puţin o dată şi jumătate mai rezistent decât cel folosit pe modelul de anul trecut, AL 6013.

Pentru a oferi telefonului un plus de rezistenţă, sud-coreenii au extins şi grosimea şasiului cu 0,2 mm. Dacă pentru utilizatori, diferenţa nu este sesizabilă, aceste lucru se simte în testele de impact.

În plus, pe Galaxy S9, sud-coreenii au implementat şi un nou tip de sticlă, 0.6T, faţă de 0.5T de pe S8, astfel că, pe ansamblu, telefonul a devenit mai gros cu 0,5 mm (0,4 mm în cazul S9+) faţă de seria S8, dar mult mai rezistent la zgîrieturi şi căderi.

Sud-coreenii au explicat că măsura a fost necesară şi pentru a putea poziţiona senzorul de amprentă pe spate şi pentru a păstra bateriile de 3,000 mAh (S9) respectiv 3,500 mAh (S9+).

Bineînţeles, dincolo de datele tehnice, telefonul este în continuare vulnerabil la accidente. Aşa că, dacă vreţi să cumpăraţi Samsung Galaxy S9 sau modelul S9+, n-ar strica să îi puneţi o carcasă specială antişoc.