Huawei P30 Pro. Telefonul care chiar înlocuiește camera foto

Data: 2/04/2019 | Autor: .

Huawei P30 Pro. Telefonul care chiar înlocuiește camera foto

N-am fi crezut niciodată că un telefon poate să rivalizeze cu o cameră foto, din punct de vedere al calității imaginii. Indiferent de numărul senzorilor, de artificiile software, imaginile captate cu smartphone-ul au avut întotdeauna o notă artificială, culori câteodată prea puternice sau prea șterse, un contrast anemic și prea puține detalii. Asta până să apară Huawei P30 Pro, telefonul oferit de Orange, pentru testare, în cadrul Orange Smartphone Tester.

Ce contează atunci când vrei să faci o fotografie? Claritatea, unghiul larg, detaliile, culorile, contrastul, luminozitatea? Sunt multe elemente care contează. Plus nota personală, probabil cea mai importantă.

Pune doi oameni să fotografieze același lucru, cu telefonul personal, și vei vedea că fiecare crede că a lui a ieșit mai bine, indiferent că e vorba de iPhone, Samsung, Pixel 3 sau Huawei.
Asta pentru că fotografia reprezintă, în primul rând, o experiență personală. Căutăm să surprindem, din prisma propriilor standarde, cea mai bună imagine.

De-a lungul anilor, la GadgetReport.ro am testat multe telefoane. Unele bune, altele proaste. Unele care ne-au surprins plăcut, altele care ne-au dezamăgit. Cert este că, aproape întotdeauna, am considerat că e loc de mai bine.

Asta până să testăm Huawei P30 Pro, telefonul promovat drept înlocuitorul perfect pentru camera foto.

Patru senzori, mulți megapixeli, tehnologie Leica, stabilizare optică. Pentru utilizatorii obișnuiți, astfel de detalii sunt irelevante. Contează imaginea și, la acest capitol, telefonul chinezesc este cu adevărat foarte performant.

Huawei P30 Pro, în toate versiunile disponibile în România, are un senzor principal de 40 megapixeli f/1.6 cu stabilizare optică, un alt senzor ultrawide de 20 MP f/2.2 și o cameră telefoto de 8 megapixeli f/3.4 cu stabilizare optică. Pe ansamblu, asta se traduce într-un zoom optic 5x, unul hibrid 10x și unul digital 50x.

Doar parcurgând aceste specificații, te întrebi ce-a fost în mintea chinezilor să include atâta tehnologie. Din momentul în care începi să fotografiezi, îți dai seama. Rezultatele sunt spectaculoase.

Imagini clare, cu unghi larg, atunci când fotografiezi, de exemplu, la o conferință, detalii excelente când captezi imagini de aproape.

Indiferent ce ai fotografia, imaginile sunt ireproșabile, inclusiv cele de noapte. Unul dintre secrete este că Huawei a înlocuit senzorul clasic RGB (Red Green Blue) cu unul RYYB (Red Yellow Yellow Blue), iar rezultatele se văd, atât pe zi, unde telefonul captează mai multe detalii, cât și pe timp de noapte.

Pentru cunoscători, se poate ajunge și la un ISO de 400.000, similar cu cele mai puternice camere profesionale. Și selfie-urile ies ireproșabil, grație senzorului de 32 megapixeli f/2.

Unul dintre secrete este faptul că Huawei P30 Pro are un senzor de tip Time of Flight (ToF), dedicat pentru defocalizarea imaginilor.

Acesta măsoară adâncimea de câmp, pentru determinarea distanței dintre subiect și fundal. Acesta este motivul pentru care fotografiile de tip portret ies atât de bine, cu un bokeh mai bun.

Un cuvânt de spus îl are, bineînțeles, inteligența artificială, care calculează cele mai bune setări și îți oferă, astfel, rezultate pe măsură. Fotografiile de tip macro, de exemplu, realizate cu camera ultrawide a lui Huawei P30 Pro, surprind detalii demne de un mirrorless.

Timpul de expunere este calculat bine, atât în lumină slabă, cât şi în soare puternic, focalizarea este precisă, iar zoom-ul, care poate ajunge chiar și la 50X, este peste ce oferă concurența.

Inclusiv pe partea de video, telefonul performează excelent, dovadă clipul video filmat de noi la o conferință de business, unde condițiile de luminozitate nu erau dintre cele mai bune. Se vede stabilizarea optică, iar sunetul este unul optim, având în vedere condițiile.

Concluzii? Huawei P30 Pro este, de departe, cel mai bun telefon chinezesc. Se mișcă rapid, face poze excelente, filmează foarte curat. Pentru cine își dorește un telefon care să înlocuiască camera foto în vacanțe și călătorii, este o variantă optimă.

Pentru cine își dorește mai mult decât o cameră foto de buzunar, sunt câteva semne de întrebare. Nu în privința hardware-ului. Este unul excelent, Android-ul se mișcă rapid, bateria ține o zi.

Însă să nu uităm că vine 5G-ul și atunci te întrebi. Mai merită să cumperi un telefon 4G când, din vară, apar primele terminale 5G?

Depinde cât vrei să folosește telefonul. 5G-ul va ajunge în România, în cel mai optimist termen, în a doua parte a anului viitor.

Dacă vrei un telefon bun, să-l folosești acum, mizează pe Huawei P30 Pro. Vezi toate modelele disponibile si alege-l pe cel care ti se potrivește cel mai bine.

Iar dacă-l cumperi în perioada 3 aprilie – 15 mai, beneficiezi de asigurare Premium un an de zile gratuit pentru orice telefon Huawei P30|P30 Pro. Detalii suplimentare disponibile pe https://www.orange.ro/orange-care/asigurare/

Mai mult, ai la dispoziție și o ofertă specială de buy-back. Vino în magazinele Orange cu telefonul tău Huawei vechi, dar funcțional și primesti în plus un voucher de 100€. Poți folosi voucherul la cumpărarea noului Huawei P30 sau P30 Pro. Afla mai multe detalii pe: https://www.orange.ro/orange-care/buy-back/