Senzorul de amprentă al noului Galaxy S10 nu este atât de sigur pe cât pare

Senzorul de amprentă al noului Galaxy S10 nu este atât de sigur pe cât pare

Samsung a adus pentru prima dată pe noile sale telefoane senzorul de amprentă ultrasonic. Fiind prezentat drept una dintre cele mai avansate soluții de securitate, senzorul s-a dovedit a fi extrem de ușor de păcălit,relatează GadgetReport.ro

Samsung Galaxy S10 este primul smartphone Samsung care vine cu un senzor de amprentă situat în ecran. Iar ca tehnologie de citire a amprentei, au ales un senzor ultrasonic care este mai rapid și mai sigur față de celelalte. Cel puțin în teorie.

Diferența între senzorul ultrasonic și cel optic este una semnificativă. Cel optic citește amprenta prin pulsații de lumină trimise spre deget, pentru a compara amprenta cu cea deja înregistrată .

Senzorul ultrasonic, folosit pe telefoanele Galaxy S10, înregistrează amprenta prin crearea unui model 3D, comparat ulterior cu amprenta înregistrată.

I attempted to fool the new Samsung Galaxy S10’s ultrasonic fingerprint scanner by using 3d printing. I succeeded.

Senzorul noului telefon Samsung Galaxy S10 a fost păcălit însă, foarte ușor, de către un utilizator ingenios. Acesta s-a folosit de o imprimantă 3D pentru a printa amprenta realizată prin fotografierea unei amprente de pe un pahar de vin .Imaginea respectivă a fost prelucrată cu ajutorul Photoshop si 3D Max. Iar apoi a urmat printarea ei pe o plăcuță transparentă.

A avut nevoie de 3 încercări pentru a păcăli senzorul deoarece adâncimea amprentei nu era bine realizată .

Comparativ cu senzorul optic, ce poate fi păcălit cu o simplă poză a unei amprente, senzorul ultrasonic este ceva mai greu de păcălit. Demonstrația a arătat că nu este imposibil.