IFA Berlin: Dell patrunde pe segmentul Windows 8 cu o tableta si un ultrabook hibrid

Data: 30/08/2012 | Autor: .

Si Dell crede ca are un cuvand de spus pe segmentul noilor device-uri Windows 8, compania prezentand in cadrul targului de tehnologie IFA Berlin o tableta si un ultrabook hibrid ce ruleaza sistemul operare al celor de la Microsoft.

Dupa esecul de pe zona tabletelor Android, Dell pariaza acum pe Windows, si a lansat XPS 10, o tableta ARM ce va rula versiunea RT a sistemului de operare al celor de la Microsoft.

Fara a oferi mai multe detalii tehnice, Dell promite in cazul XPS 10 o durata lunga de viata a baterei si un dock cu tastatura integrata.

Pe segmentul Pro, Dell a lansat XPS Duo 12, un ultrabook de 12,5 inchi ultraputernic convertibil in tableta.

Cu un design interesant, in care tableta-display se ataseaza intr-o rama de aluminiu, device-ul promite un display Full-HD, sticla ultra-rezistenta Gorilla Glass si materiale premium precum aluminiu si fibra de carbon. Toate acestea, impreuna cu procesoare Intel si versiunea completa a Windows 8.

Device-urile vor fi disponibile pe piata dupa momentul lansarii oficiale a Windows 8, iar preturile vor fi anuntate atunci. Mai multe detalii, pe site-ul oficial Dell.