Lenovo ataca IFA Berlin cu tablete Android

Data: 30/08/2012 | Autor: .

Android-ul nu s-a bucurat de o prea mare popularitate la editia de anul acesta a IFA Berlin in randul producatorilor de tablete. Intr-o mare de smartphone-uri, tablete si ultrabook-uri hibrid cu Windwos 8, Lenovo este, alaturi de Sony, singurul jucator important din lumea tehnologiei care a pariat pe tabletele ce ruleaza sistemul de operare al celor de la Google. Astfel, chinezii au prezentat trei tablete distincte ce ruleaza Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), intitulate Ideatab S2110A, A2107A si A2109A.

”Cea mai noua serie de produse Ideatab sunt create special pentru toti cei care doresc sa ia cu ei cartile, muzica si filmele preferate, indiferent unde s-ar duce”, a spus Liu Jun, vice-presedinte si presedinte al diviziei de Mobile Internet si Digital Home. „Fie ca ravnesc la o tableta de buzunar cu conectivitate 3G sau cauta o tableta pentru jocuri si grafica, consumatorii o pot gasi la Lenovo, la preturi accesibile.”

Ideatab S2110A 

Ideatab S2110A este o tableta premium prevazuta cu o tastatura detasabila optionala, furnizand astfel o experienta reala ce combina universul tabletei cu cel al PC-ului. Cu o grosime de 8,69 mm si o greutate de doar 580 g, aceasta este una dintre cele mai subtiri si mai usoare tablete de 10 inchi disponibile pe piata. Ecranul IPS al tabletei cu un unghi de vizibilitate de 178 de grade si 10 puncte multi-touch este ideal pentru jocurile cu 2 utilizatori, in timp ce portul Micro-HDMI permite vizionarea full HD.

Odata conectata cu platforma tastaturii, tableta S2110A isi dubleaza durata de autonomie pana la 20 de ore, platforma dispunand si de un cititor de carduri SD, dar si de porturi USB pentru a conecta un stick USB, un hard extern sau un mouse. Tableta este echipata si cu o camera de 5Mp, cu functie de auto-focalizare si orientare principala in spate si cu un flash cu LED, in plus fata de camera frontala de 1.3Mp, memorie de 1GB, conectivitate WiFi, precum si o carcasa texturata pentru o utilizare mai usoara.

Ideatab A2107A, A2109A

Tabletele Ideatab A2107A si A2109A sunt accesibile ca pret si ofera optiuni esentiale de entertainment, social media si productivitate – toate fiind protejate sub acelasi cadru de metal inspirat de produsele Lenovo ThinkPad.

Display-ul tabletei A2107A este de 7 inch (la fel ca o pagina standard de carte) si este conceput pentru citirea in timpul deplasarii, Web browsing si e-mail. Beneficiaza si de optiuni de entertainment cu doua boxe, un card micro-SD, Bluetooth 4.0, un radio FM incorporate, rezolutie 720p HD si pana la 10 ore de autonomie. Acest model 3G ofera utilizatorilor oricand si oriunde accesul la informatie si capabilitati A-GPS rapide.

Cu un processor NVIDIA Tegra 3 CPU si un card de grafica, tableta A2109A este optimizata pentru optiunile de entertainment, avand un display de 9 inch cu o rezolutie de 1280×800 resolution, iesire de 1080p prin portul Micro-HDMI al tabletei si doua boxe cu optiuni audio SRS TruMedia audio. Cu o greutate de doar 570 de grame si o carcasa eleganta de metal, tableta A2109A include camere foto de 1.3 si 3 megapixeli, microfoane duale, GPS, un port Micro USB si o memorie de pana la 16 GB (cardul MicroSD are capacitate de pana la 32 GB).