Chinezii au dezvoltat o drona controlata cu puterea mintii (VIDEO)

Data: 3/09/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la Universitatea Zengian din China au pus la punct un sistem cu ajutorul caruia o drona se deplaseaza cu puterea gandului.

Noua tehnologie a fost conceputa cu scopul de a ajuta persoanele care nu se pot deplasa sau care sufera de alte boli. Oamenii de stiinta chinezi sunt de parere ca inventia lor poate fi folosita in mai multe domenii, inclusiv cel militar.

Sistemul Fly Buddy 2 foloseste o casca care inregistreaza impulsurile electrice ale creierului si le transforma intr-un flux de date trimise unui calculator, prin bluetooth. Datele sunt procesate si trimise mai departe catre drona.

“Persoana care manevreaza drona trebuie sa se concentreze si sa se gandeasca la directia pe care vrea ca dispozitivul sa se deplaseze. De asemenea, exista posibilitatea ca drona sa faca fotografii, iar acest lucru se intimpla atunci cind cel in cauza clipeste. Miscarea pleoapelor determina declansarea aparatului de fotografiat instalat pe drona”, a declarat un cercetator.

Chinezii intentioneaza sa-si prezinte inventia la o Conferinta internationala pentru computere ce va avea loc in Statele Unite.