Primele imagini cu noile Kindle si Kindle Fire

Data: 31/08/2012 | Autor: .

Amazon se pregateste sa lanseze noi generatii de Kindle si Kindle Fire intr-un eveniment ce va avea loc pe 6 septembrie, iar cei de la The Verge au obtinut deja primele imagini cu cele doua device-uri.

Potrivit acestora, tabletele Kindle Fire 2 nu vor fi prea diferite de modelul precedent. O surpriza din partea Amazon ar fi, insa, lansarea concomitenta a doua modele, unul de 7 inchi si unul de 10 inchi.

Fotografiile vin la scurt timp dupa ce, ieri, Amazon se lauda ca tableta Kindle Fire este „sold out”, acest lucru insemnand, in traducere libera, ca nu se mai produce.

In plus, Amazon sustine ca Kindle Fire ar avea 22% din piata tabletelor din Statele Unite, insa nu ofera cifre efective de vanzare. Daca ar fi sa credem spusele Amazon, asta ar insemna ca Kindle Fire a vandut 5 milioane de unitati in Statele Unite, cifra greu de atins din nou, avand in vedere ca competitia pe segmentul tabletelor de 7 inchi este mult mai acerba odata cu lansarea Nexus 7 si cu aparitia mult vehiculatului iPad Mini.

Tot in cadrul evenimentului din 6 septembrie este de asteptat ca Amazon sa lanseze si o noua generatie de ereadere Kindle. Potrivit altor fotografii obtinute de The Verge, acestea vor dispune de un display iluminat intitulat „Paperwhite”, raspunsul Amazon la tehnologia „GlowLight” folosita pe Nook-ul concurentilor de la Barnes & Noble.

O alta schimbare notabila este renuntarea la culoarea gri pentru negru. In rest, forma device-ului si localizarea porturilor si butoanelor par neschimbate fata de modelul precedent.