Imaginea șocantă cu noua Dacia Spring. Noul ,,Tico”, o bicicletă pe patru roți ?

Data: 22/03/2021 | Autor: .

Imaginea șocantă cu noua Dacia Spring. Noul ,,Tico”, o bicicletă pe patru roți ?

O fotografie cu Dacia Spring face furori pe internet. In imagine vedem cum arată în realitate mașina electrică ,,made in China” vândută sub brandul Dacia, în comparație cu  o altă mașină electrică, Renault Zoe.

Fotografia arată, în mod evident, care este diferența dintre Zoe și Spring în ceea ce privește dimensiunile și roțile folosite. Comentariile în jurul acestei fotografii au curs cu sutele, mulți ridicând problema stabilității Dacia Spring, mai ales în condiții de vânt și pe un carosabil acoperit cu zăpadă.

Să nu uităm însă că pe străzile din România a circulat ani la rând celebrul Daewoo Tico, un model care seamănă, cel puțin ca dimensiuni, cu noua Dacia Spring.

Dincolo de dimensiunile reduse, mașina s-ar putea să aibă succes, dovadă că peste 1500 de oameni au făcut precomenzi în weekend-ul prelansării.

O mașină bună pentru oraș, ușor de parcat, la un preț optim, mai mic decât al concurenței – acestea ar fi, în esență, principalele avantaje ale noului model.

Dacia Spring, trei variante de culoare

Dacia Spring Electric este, în fapt, un copy-paste după modelul chinezesc Renault City K-ZE.  Este o mașină micuță, de 3,73 m, ce ne-a dus cu gândul la clasicul Fiat 500 și la Renault Twingo, care își va găsi destul de ușor un loc de parcare în București.

Modelul electric dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Mașina promite o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat). Probabil pe timpul anotimpului rece, autonomia va fi cu cel puțin 20  la sută mai mica.

Dincolo de autonomia de 230 de kilometri, mașina va atinge viteza maximă de 125 km/oră sau 100 km/h în modul ECO.  E mult, e puțin? Gândiți-vă că mașina a fost gândită special pentru oraș, acolo unde, cel puțin în București, dacă depășești 70 km/oră trebuie să fii fericit.

Francezii spun că mașina se va încărca destul de rapid. Va avea nevoie de mai puțin de o oră pentru a recupera 80% din capacitate (reîncărcare rapidă), la o stație de 30 kW DC (curent continuu), și sub 5 ore pentru a ajunge la 100% la un wall-box de 7,4 kW.

La o priză domestică de 2,3 kW, încărcarea de la 0% la 100% va dura 14 ore, iar la un wall-box de 3,7 kW sub 8 ore și 30 de minute.

Spring va fi disponibilă în trei variante de culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Ce oferă versiunea Confort Plus?

Prima versiune care poate fi comandată este Comfort Plus, echipată cu sistemul Media Nav, aer condiționat manual, geamuri electrice față și spate, cablu de încărcare tip 2. Opțional se poate comanda cablu de încărcare pentru stații rapide, pentru prețul de 300 de euro. Versiunea costă 18.100 de euro și nu are alte opțiuni pe care să le poți alege. Rezervarea se face contra sumei de 100 de euro, în urma configurării fiecare client primind un cod corespunzător configurării făcute cu care poate face precomanda.

Cea mai ieftină versiune Dacia Spring va putea fi cumpărată ulterior, începând de la 16.800 euro, în România. Dacă este aplicată subvenția de la Rabla Plus, mașina poate fi cumpărată cu aproximativ 9.050 de euro, iar la casarea unui vehicul vechi, prin Rabla Clasic, prețul poate coborî la 7.700 euro. Primele mașini vor fi livrate în septembrie 2021.

Garanție de 3 ani

Dacia afirma că „Dacia Spring va deveni vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi”.

De altfel, Dacia Spring dispune de 4 locuri și, foarte interesant, a fost prezentată și o versiune cargo, fără banchetă spate, care asigură un volum transportabil de 800 litri, în limita a 325 kg. Această versiune, Dacia Spring Cargo, este ideală pentru livrări urbane.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Dacia Spring (numele de cod BBG) va fi produsă în China în uzina Shiyan de către eGT New Energy, o asociere creată în 2017 de Alianța Renault-Mitsubishi-Nissan și DongFeng.  Acolo se produc Renault City K-ZE și alte modele pentru mărcile Nissan și DongFeng (Fengxing, Venucia, etc.).

Vor cumpăra însă românii această mașină?

Vor cumpăra însă românii această mașină, având în vedere dimensiunile reduse și portbagajul de 300 l? Pentru cei obișnuiți cu încăpătorul Logan, probabil că mașina nu va fi atractivă. Pentru tineri, pentru cei care o vor folosi doar pentru deplasarea la serviciu, Dacia Spring ar putea fi o soluție.