Imperio, primul tramvai ultra-modern “made in Romania” (FOTO& VIDEO)

Data: 16/07/2011 | Autor: .

Astra Vagoane Calatori Arad a lansat, vineri, in colaborare cu Siemens, primul tramvai romanesc ultra-modern. Mai ieftin cu 30% decat concurenta, Imperio este cel mai economic tramvai din lume.

Prezentarea tramvaiului a avut loc intr-un cadru restrans, in incinta Fabricii de Tramvaie detinuta de Astra Vagoane Calatori Arad.

Actionarul majoritar al Astra Vagoane Calatori Arad, Valer Blidar, a declarat, pentru GadgetReport. ro, ca tramvaiul reprezinta cel mai ieftin si mai economic tramvai din lume.

«Tramvaiul costa 1,7 milioane de euro, in timp ce preturile concurentei se invart in jurul nivelului de 2,5 milioane euro. Imperio poate fi compus din trei respectiv patru module, cu 168 respectiv 240 de locuri », a declarat Blidar.

Astra Vagoane Calatori Arad vrea sa vanda tramvaiul atat in tara cat, mai ales, la export.

httpv://www.youtube.com/watch?v=0ao1rCYoN4s

„Am discutat cu mai multe autoritati locale care s-au declarat interesate de produsul nostru. Imperio este un tramvai ultra-modern, cu un cost de intretinere mic, asa ca ma astept la vanzari excelente”, a mai spus omul de afaceri.

Autoritatile din Arad au anuntat, deja, ca vor sa cumpere 10 tramvaie. Acestea ar putea fi livrate pana la finele acestui an daca municipalitatea obtine de la banci finantarea necesara.

Primul tramvai va putea fi vazut pe sine, in probe, in jurul datei de 23 august, cand se sarbatoresc Zilele Aradului.

Tramvaiul beneficiaza de un sistem de tractiune Siemens, caroseria, mobilierul interior si asamblarea fiind realizate de Astra.