Incredibilul Obrum PL-01. Polonezii au construit un tanc inspirat din Tron (VIDEO)

Data: 31/03/2014 | Autor: .

obrum pl-01

Daca ar fi sa facem o gluma, putin deplasata, polonezii sunt cunoscuti in istorie ca fiind, probabil, cele mai bune «gazde» pentru razboaiele mondiale. Pe la ei au trecut, ca prin branza, cam toate armatele de ocupatie ce visau sa cucereasca Rusia, de la Napoleon la Hitler.

Nu prea au fost interesati niciodata de cuceririle stiintei si tehnlogiei militare, dovada ca in anii ’40 au incercat sa ii opreasca pe nemti cu cavaleria. Le mai lipseau arcurile si sulitele.

Iata insa ca «mamaliga » poloneza s-a copt, iar armata de la Varsovia propune un tanc care ii face sa paleasca de invidie pe americani si rusi.

Modelul Obrum PL-01, un tanc de 35 de tone, aflat in faza de teste, arata ca in celebrul film Tron si este capabil sa se ascunda de rachetele ghidate prin infrarosu si radar, pentru ca poate sa isi modifice temperatura ca sa se integreze perfect in mediul inconjurator.

Bineinteles, pe langa asta, beneficiaza de cel mai modern armament cu putinta, ghidat prin laser, astfel ca, potrivit expertilor, concureaza cu sanse reale la titlul de cel mai bun tanc din lume.

Tancul are un motor Diesel de 940 CP si se descurca, de minune, inclusiv in misiunile de noapte.

Vede ca in miezul zilei printr-un sistem ultramodern de infrarosu si se ghideaza printr-un sistem de senzori care citesc in timp real harta zonei pe care o strabate.

Obrum PL-01 ar urma sa intre in productie pana in 2020, cu ajutorul britanicilor de la BAE Systems.

Cum se misca si ce este capabil sa faca vedeti in clipul video de mai jos.