Înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7 costă un miliard de dolari

Data: 6/09/2016 | Autor: .


Samsung-Galaxy-Note-7-Exploded-04-410x540Sud-coreenii de la Samsung vor investi aproape un miliard de dolari în înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7, arată o estimare Credit Suisse citată de Bloomberg.

Pierderile sunt cu atât mai dureroase cu cât Samsung se baza pe noul Galaxy Note 7 pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an.

Potrivit celor mai noi informaţii, Samsung va retrage în total 2,5 milioane de telefoane cu risc de explozie. Clienţii vor primi în schimb un telefon nou, din acelaşi model, dar la care a fost eliminată problema bateriei.

În unele ţări, precum în Statele Unite, clienţii vor avea mai multe opţiuni la dispoziţie.  Dacă nu mai vor un nou Galaxy Note 7 vor putea primi, gratuit, un Galaxy S 7 Edge nou.

Săptămâna trecută, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a decis să retragă de pe piață telefoanele Galaxy Note 7, după ce în presă au apărut informații privind probleme la bateria telefonului.

Samsung a contabilizat 35 de incidente în care telefoanele Galaxy au explodat în momentul în care se aflau la încărcat.

Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de 988.900 woni (882 de dolari).