Inovaţia spectaculoasă adusă de iPhone 8. Un detaliu care va face diferenţa

Data: 16/02/2017 | Autor: .

Inovaţia spectaculoasă adusă de iPhone 8. Un detaliu care va face diferenţa

Noul iPhone 8, pe care Apple îl va lansa în acest an, va fi cel mai spectaculos smartphone lansat în istoria producătorului american. Un nou argument, în acest sens, a fost lansat de analistul Ming Chi Kuo, de la KGI Securities, care prezintă o inovaţie foarte interesantă, legată de ecranul OLED al noului telefon.

Potrivit analistului, devenit celebru în ultimii ani pentru predicţiile sale corecte privind produsele Apple, modelul premium de iPhone 8 va avea un ecran de 5,8 inchi OLED, care se va întinde pe toată suprafaţa frontală a telefonului. Interesant este că, deşi display-ul va fi mai mare, gadgetul nu va depăşi dimensiunile unui smartphone de 4,7 inchi.

Asta pentru că ecranul va elimina, practic, marginile telefonului, iar butonul clasic de Home şi butoanele de control vor fi înlocuite cu unele virtuale, relatează MacRumors.

Lansat la 10 ani distanţă de la primul iPhone, modelul premium iPhone 8, care ar urma să coste peste 1000 de dolari, va avea o carcasă din sticlă, senzor de recunoaştere facială şi încărcare wireless.

Dincolo de modelul de 5,8 inchi, Ming Chi Kuo afirmă că Apple va lansa şi alte două versiuni ceva mai ieftine, de 4,7 respectiv 5,5 inchi, cu ecrane LCD.

În carcasă, Apple va dota telefonul cu un procesor A11 pe 10 nm, 4/6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Telefonul va rula noul sistem de operare ios 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

iPhone 8 va intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris şi bateria noului telefon, despre care se speculează că ar urma să aibă 3350 mAh.

În privinţa camerelor, iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefonul va înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

Presa internaţională speculează că noul telefon ar putea fi prezentat nu în septembrie, aşa cum ne-a obişnuit Apple cu lansările din ultimii ani, ci chiar pe 29 iunie 2017, într-un eveniment care ar putea avea loc în noul sediu al companiei din Cupertino, California, aflat în faza finală de construcţie şi care va fi inaugurat cu această ocazie.

KGI Securities estimează că Apple va investi masiv în promovarea noului smartphone şi că, astfel,  va vinde peste 100 de milioane de iPhone-uri în 2017, dintre care 60% vor fi din modelul premium, cu ecran OLED.