Inovațiile LG la CES 2020. Ușa inteligentă, aerul condiționat cu AI și bucătăria viitorului

Data: 14/01/2020 | Autor: .

Inovațiile LG la CES 2020. Ușa inteligentă, aerul condiționat cu AI și bucătăria viitorului

LG a prezentat la CES 2020, din Las Vegas, noi produse gândite să utilizeze inteligența artificială. Pe lista gadgeturilor AI se află o ușă inteligentă, o bucătărie smart și aparatul de aer condiționat LG ThinQ, ce include un senzor inteligent care detectează prezența oamenilor în cameră și ajustează temperatura și fluxul de aer, relatează GadgetReport.ro 

LG SMART DOOR

În cadrul noilor produse LG ThinQ Home se află ușa inteligentă [Smart Door], ce verifică vizitatorii atât prin recunoașterea facială cât și prin autentificarea prin intermediul venelor înainte de a se descuia.

Parametrii biometrici sunt necesari și pentru accesul la zona de depozitare a hranei proaspete, un spațiu securizat pentru livrarea cumpărăturilor. La ieșire, puteți folosi un ecran din interiorul ușii ce afișează informații utile precum starea vremii și condițiile de trafic. Odată setat modul Plecare, ușa inteligentă instruiește aparatele LG ThinQ să intre în modul de economisire a energiei, odată ce toți locuitorii au plecat de acasă.

În zona mașinilor conectate, LG expune o experiență și mai personalizată din interiorul autovehiculului, ce le permite șoferilor și pasagerilor să ia cu ei pe drum o bucățică de acasă.

Soluția LG pentru mașina conectată se bazează pe platforma sa webOS Auto, dezvoltată în parteneriat cu un producător de top al banchetelor auto, Adient. În interiorul vehiculului se află ecrane OLED pe care utilizatorii pot urmări în continuare programele TV și filmele începute acasă.

Zona de Sunet Personal oferă o experiență multimedia unică fiecărui pasager, în timp ce Asistentul Personal Virtual activat vocal izolează și recunoaște comenzile vocale chiar și când muzica sau conversațiile se desfășoară la intensități mari.

LG Electronics la CES 2020

LG Electronics la CES 2020

LG ThinQ FitTM

Zona Colecției ThinQ Fit permite vizitatorilor să încerce moda virtuală, fără a fi nevoiți să intre într-o cabină de probă. LG ThinQ FitTM, o variantă evoluată a conceptului original LG Smart Mirror, folosește camere foto 3D pentru a măsura cu acuratețe corpul utilizatorului, generând un avatar realist pentru probe virtuale. Tehnologia poate utiliza informațiile big data pentru a oferi sugestii de modă și link-uri către platforme ce permit achiziționarea directă a hainelor.

LG CLOi

Tot la CES 2020, LG a organizat Zona Mesei CLOi, un restaurant futurist în cadrul căruia roboții LG CLOi se ocupă de întreaga operațiune, de la preluatul comenzilor la gătit, servire și curățenie. Într-un astfel de restaurant, potențialii clienți își pot face rezervare de la distanță, prin aplicația ThinQ, și pot parcurge meniul prin intermediul unui difuzor inteligent, Smart TV sau smartphone.