LG Real 8K. Opt noi televizoare lansate de LG la CES 2020

Data: 10/01/2020 | Autor: .

LG Real 8K. Opt noi televizoare lansate de LG la CES 2020

LG Electronics a lansat, la CES 2020 din Las Vegas, noile televizoare LG Real 8K. Este vorba de 8 televizoare din clasele de 77 si 65 inch. Acestea completează gama LG 2020 din care mai fac parte modelele LG SIGNATURE OLED 8K de 88 și 77 inch ( modelel OLED ZX) și televizoarele LG NanoCell, relatează GadgetReport.ro

 

Televizoarele LG Real 8K pot reda conținut 8K nativ, grație suportului pentru selecția de surse de conținut 8K, cu intrare HDMI și USB.

Acestea includ codecuri precum HEVC, VP9 și AV1, cel din urmă fiind suportat de furnizori importanți de servicii streaming, precum YouTube. Televizoarele LG 8K pot face streaming de conținut 8K la o frecvență rapidă de 60 FPS și sunt certificate ca putând reda conținut 8K 60P prin HDMI.

LG Electronics

LG Electronics

Noile televizoare LG Real 8K oferă o performanță îmbunătățită, grație noul procesor AI α (Alpha) 9 Gen 3. Folosind tehnologia deep learning, gama din 2020 oferă calitate optimizată a imaginii și sunetului tuturor tipurilor de conținut, prin upscaling la 8K susținut de AI.

Funcția de upscaling AI la 8K se bazează pe o rețea de deep learning inteligentă și oferă imagini 8K vii și precise, analizând conținutul și aplicând funcții precum Quad Step Noise Reduction și Sharpness Enhancer [Îmbunătățirea Clarității] pe baza frecvenței, crescând calitatea conținutului cu rezoluție mică până aproape de perfecțiunea 8K.

Funcția AI Picture Pro a procesorului α9 Gen 3 are capacitatea de a recunoaște fețele și textele de pe ecran, crescând claritatea fiecăreia în parte pentru a produce tonuri mai naturale ale pielii, trăsături ale feței bine definite și litere mai clare și mai ușor de citit.

În plus, funcția Auto Genre Selection [Selecție Automată a Genului] recunoaște tipul de conținut vizionat și aplică automat setările ideale pentru imagine, garantându-vă cea mai bună calitate a imaginii pentru cele patru genuri: film, sport, standard și animație.


Funcția AI Sound Pro analizează și clasifică sunetul din cinci categorii de conținut – muzică, filme, sport, drame sau știri – pentru a oferi voci mai clare și un sunet de fundal mai bogat și cu o textură mai clară.

Cuvintele rostite sunt izolate și volumul lor crescut, pentru ca telespectatorii să le poată înțelege mai ușor, în timp ce sunetele de fundal sunt identificate, iar scena remixată pe audio 5.1 surround virtual, pentru ca privitorul să se poată adânci și mai mult în acțiune.


Grație tehnologiei AI, utilizatorii pot monitoriza și controla dispozitivele IoT compatibile direct din Home Dashboard al televizorului, iar funcția Hands-Free Voice Control [de control vocal fără atingere] le permite telespectatorilor să controleze multiple dispozitive conectate doar prin intermediul vocii, chiar și din cealaltă parte a camerei.

Disponibilă în 144 de țări, funcția de recunoaștere vocală ThinQ este încorporată în fiecare televizor LG 8K.

Televizoarele beneficiază de platforma LG Smart TV și webOS. Noile televizoare suportă atât Apple AirPlay 2 și HomeKit, Google Assistant și Amazon Alexa. Pe viitor va exista compatibilitate cu Amazon Alexa Premium Far-Field Voice.