Panasonic VR UHD. Primii ochelari cu redare HDR

Data: 10/01/2020 | Autor: .

Panasonic VR UHD. Primii ochelari cu redare HDR

Panasonic a anunțat, la CES 2020 din Las Vegas, primii ochelari pentru realitate virtuală (VR) ultra high definition(UHD) capabili de redare High Dynamic Range (HDR). Ochelarii Panasonic VR UHD promit imagini de înaltă calitate și un sunet optim, într-un format similar ochelarilor obișnuiți, relatează GadgetReport.ro

Lansarea serviciilor 5G va extinde gama de servicii care folosesc ochelarii VR, de la vizualizarea VR a competițiilor sportive la experiențe de călătorii virtuale.

Pentru noii ochelari VR, Panasonic a lucrat cu Kopin Corporation, un producător de top în domeniul dispozitivelor de redare pentru ochelari VR. Iar rezultatul este unul foarte interesant.

Echipați cu un panou micro OLED, ochelarii Panasonic VR UHD includ HDR, oferind astfel imagini naturale și cursive fără „efect de screen-door” (în care liniile de separare a pixelilor devin vizibile, creând senzația că privești printr-o sită)

Ochelarii Panasonic VR UHD incorporează tehnologiile de procesare a semnalului cultivate prin dezvoltarea echipamentelor video precum televizoare și Blu-ray player-e, tehnologiile acustice ale sistemelor audio Technics și tehnologiile optice folosite în camerele digitale LUMIX.

Pe partea de sunet, Panasonic VR UHD sunt capabili să reproducă o gamă variată de frecvențe de la ultra-joase la înalte, grație adoptării procesorului dinamic Technics care folosește un fluid magnetic ce permite lovirea cu precizie a diafragmei pentru o reproducere impecabilă, cu o distorsiune foarte redusă.

Panasonic nu a anunțat, pentru moment, detalii despre preț și disponibilitatea pe piață a noilor ochelari.