Instaleaza Opera! Iti salveaza pana la 90% din date, pe smartphone!

Data: 3/11/2015 | Autor: .

opera browser clasic look

Daca te ingrijoreaza modul in care se consuma datele mobile incluse in abonament sau pe cartela atunci cand intri cu telefonul pe internet, o solutie excelenta este sa instalezi noul browser Opera, lansat la inceputul lunii noiembrie.

Noua varianta, disponibila in Play, iti salveaza pana la 65% din datele mobile, daca activezi functia respectiva.

Noul browser Opera arată excelent, încarcă paginile super rapid și dispune de un modul de comprimare video foarte interesant.

Din butonul de settings, dai ON la “Data Savings” si vei vedea cat de bine se comporta, pentru ca iti afiseaza inclusiv cantitatea de informatie pe care o accesezi.

Tot din Settings, din simbolul din dreapta jos, poti sa stabilesti calitatea imaginii la care va fi comprimat video-ul pe care il urmaresti. Din testele facute de noi, daca intri pe un clip de youtube, vei economisi peste 60% din datele mobile consumate in mod obisnuit cu Chrome sau cu browserul nativ al telefonului.

Ne-a placut si faptul ca, daca tragi de pagina in jos, aceasta va fi reincarcata instant. In plus, Opera face căutarea și mai simplă.

În funcție de telefon, glisează în sus pornind de la marginea inferioară în orice aplicație, sau apasă lung butonul Acasă pentru a căuta pe Internet cu Opera. Este o modalitate rapidă de a căuta pe Internet.

Iar Speed Dial îți păstrează site-urile preferate la îndemână. Adaugă paginile favorite la Speed Dial sau la semne de carte apăsând pur și simplu simbolul + în timp ce navighezi, selectând “Speed Dial”.

Iar daca vrei sa duci economia de date la modul extrem, instaleaza versiunea Opera Mini. Setata pe High, aceasta reduce pana la 75% din date, iar in modul Extreme, economia este de pana la 90%! Dovada clipul video de mai jos.

Noul browser iti permite, de asemenea, sa faci alte cateva setari interesante:

  • Adaugă pe pagina de pornire: Adaugă orice site de Internet direct pe pagina ta de pornire pentru a accesa și mai rapid site-urile favorite. Pe unele site-uri, cum ar fi twitter.com, experiența va fi similară cu cea a aplicațiilor!
  • Sincronizează: Sincronizează comenzile rapide Speed Dial de pe telefon, secțiunile, semnele de carte și istoricul tastat pe toate aparatele. Nu a fost niciodată mai simplu să iei cu tine ceea ce ți se pare amuzant, interesant sau pur și simplu distractiv pe Internet.
  • Rămâi online: Funcția noastră reînnoită de salvare a datelor, oferită de serverele de compresie Opera, te va ajuta să navighezi mai rapid, chiar și pe rețele lente sau aglomerate. Dacă ai un abonament cu trafic limitat de date, poți descărca mai mult conținut fără a depăși limitele abonamentului.
  • Păstrează-ți navigarea privată: Utilizează secțiunile private Opera pentru a naviga oriunde pe Internet fără a lăsa urme pe aparatul tău.
  • Fiți la curent: Caracteristica Descoperă vă aduce cele mai recente știri, noutăți din tehnologie, sport și alte conținuturi ale principalelor publicații și jurnale din lume, direct în browser.