Internet de 20 de ori mai rapid! Se pregăteşte o adevărată revoluţie IT&C

Data: 22/06/2015 | Autor: .

WebAssembly

Google, Apple, Microsoft şi Mozilla lucrează împreună la schimbarea din temelii a internetului. Programatorii vor să modifice interfaţa software care asigură afişarea paginilor de internet, în aşa fel încât viteza de încărcare să crească de peste 20 de ori!

Denumit WebAssembly, noul bytecode dezvoltat de experţi reprezintă un cod executabil care urmează să completeze sau chiar să înlocuiască motorul JavaScript, esenţial în prezent pentru încărcarea listelor de meniuri, butoane, formulare şi alte forme de conţinut dinamic de pe internet.

O serie de modificări asupra timpului de încărcare a site-urilor au fost făcute deja cu ajutorul subsetului asm.js, însă abordările la nivel de bytecode cum este şi platforma .NET dezvoltată de Microsoft sunt incomparabil mai rapide, au declarat experţii citaţi de TheNextWeb.com.

Potrivit acestora, WebAssembly va duce viteza de rulare la nivelul aplicaţiilor obişnuite, bazate pe cod nativ. Tehnologia este una de viitor, o implementare a acesteia fiind văzută într-un orizont de 3-4 ani.

WebAssembly 2