O inventie de sezon. Cum sa rezolvi rapid problema gropilor din oras (VIDEO)

Data: 16/04/2012 | Autor: .

Un grup de studenti de la Cleveland Western University a gasit o solutie foarte simpla si rapida pentru acoperirea gropilor din carosabil.

Au observat ca, daca amesteci taratele de porumb cu apa, rezulta un material destul de maleabil si rezistent care poate fi folosit in orice situatie.

Pornind de la aceasta observatie, au creat o mixtura de compusi bio (compozitia este secreta) care, in amestec cu apa, pot acoperi temporar gropile din asfalt. Mixtura este plasata intr-un sac dintr-un material rezistent la apa, bazat pe silicon si Kevlar.

Pentru a o putea folosi, utilizatorul trebuie doar sa ii adauge putina apa si sa o plaseze in groapa din carosabil. Rezultatul? Il puteti vedea in clipul video de mai jos.

“Este o solutie temporara, bineinteles, insa rezolva, pe termen scurt problema gropilor pana sa se treaca la asfaltare. Ar fi de folosit mai ales iarna, atunci cand este imposibil de asfaltat”, a declarat unul dintre studenti.

Inventia a fost prezentata in cadrul unui concurs initiat de producatorul francez Saint-Gobain si si-a gasit deja destul de multi clienti interesati sa o produca.

Studentii au declarat ca aceasta solutie ar putea, de exemplu, sa fie inclusa din dotarea masinilor de politie rutiera pentru a fi folosita la nevoie.

Plomba mobila a fost testate deja cu succes pe strazile din Cleveland. Ar urma sa coste in jur de 100 de dolari/punga insa, daca va fi produsa in cantitati industriale, pretul se va reduce la 10-15 dolari.

La cate gropi avem in Bucuresti, am putea asigura productia plombei mobile pe urmatorii 10 ani.