Ochelarii Google, depasiti. Primele lentile AR se lanseaza in 2014 (VIDEO)

Data: 16/04/2012 | Autor: .

Compania americana Innovega a anuntat ca este aproape de finalizarea cercetarilor pentru dezvoltarea primelor lentile inteligente din lume, iOptik. Acestea vor permite utilizatorilor, in viitor, sa primeasca informatie direct pe retina.

Proiectul, prezentat de GadgetReport.ro anul trecut, a trecut in faza finala de dezvoltare. Lentilele iOptik sunt aproape gata si vor ajunge in magazine in 2014, relateaza BBC.

Lentilele dezvoltate de Innovega Inc. permit utilizatorilor sa vada, simultan, mai multe imagini de la distanta. iOptik foloseste o sticla speciala cu un mic display OLED.

Innovega afirma ca lentilele pot fi, in prezent, folosite pe o pereche de ochelari, iar in viitor vor fi disponibile si in varianta lentilelor de contact.

Noile lentile permit utilizatorului sa vada la un unghi de 80 de grade. In vitor, ar putea ajunge la un camp vizual de 120 de grade, mai mult decat campul vizual al unui om obisnuit.

Expertii afirma ca viitorul apartine lentilelor de contact care vor permite vizualizarea de date asociate imaginilor. Informatiile vor veni wireless si ne vor permite sa asociem ceea ce vedem cu un bagaj de informatii disponibil online.

Tehnologia lentilelor inteligente este asemanatoare cu cea din Terminator 2. Urmariti clipul de mai jos in care Arnold isi scaneaza victimele.