iPad 3 iese pe piata in februarie

Data: 12/12/2011 | Autor: .

Apple ar putea lansa iPad 3 in luna februarie  2012, potrivit unei note interne a unui analist al bancii americane Citi, care citeaza „mai multe surse”, scrie PCMag.com.

Lansarea iPad 3 ar avea loc, astfel, la 11 luni de la lansarea iPad 2, petrecuta in luna martie a acestui an.

Tableta iPad 3 va dispune de un display „retina”, prezent si pe iPhone 4 si iPhone 4S, si va avea o rezolutie dubla fata de predecesorul iPad 2.

Apple va ramane lider detasat pe segmentul tabletelor si inainte de lansarea iPad 3, analistii Citi asteptand ca tableta iPad 2 sa vanda intre 12 si 13 milioane de unitati in ultimul trimestru al anului.

Suprematia Apple va continua, se pare, chiar daca piata este „inundata” in ultima vreme de tablete low-cost, precum Amazon Kindle Fire, care costa numai 199 de dolari.

Specialistii spun ca Apple va putea contracara avansul tabletelor mai ieftine prin oferirea versiunilor mai vechi de iPad la preturi speciale.

Potrivit altor zvonuri recente, Apple intentioneaza sa adauge conectivitate 4G/LTE pe noile dispozitive iPhone 5 si iPad 3, pentru a putea concura mai eficient cu terminalele echipate cu sistemul de operare Android, dezvoltat de Google.

Totodata, alte zvonuri din piata spun ca Apple ar putea lansa si o tableta mai mica, cu o diagonala de 7,85 inchi.