iPad killer? Tableta Amazon a primit 250.000 de precomenzi in 5 zile

Data: 5/10/2011 | Autor: .

Tableta Kindle Fire a celor de la Amazon a primit deja 250.000 de precomenzi in cele cinci zile de la lansare, potrivit unei capturi de ecran din sistemul intern de inventar al filialei din Alaska a companiei, obtinuta de cei de la CultOfAndroid.com.

Practic, tableta primeste aproximativ 2.000 de precomenzi in fiecare ora, iar daca acest ritm se mentine pana la lansarea pe piata de pe 15 noiembrie, aceasta va avea la acel moment 2,5 milioane de precomenzi.

Cifrele sunt de-a dreptul impresionante, avand in vedere ca iPad-ul original a vandut 300.000 unitati in ziua lansarii, iar in cele sase luni ce au trecut pana la lansarea iPad 2  tableta celor de la Apple vanduse 2,5 milioane de unitati.

Amazon a lansat miercurea trecuta Kindle Fire, o tableta Android de 7 inchi ce va costa numai 199 de dolari. Cea mai ieftina varianta de iPad costa de peste doua ori mai mult.

Concurentii de pe piata tabletelor s-au grabit sa reactioneze la lansarea noului gadget Amazon. Atat HTC cat si cei de la RIM au redus cu 200 de dolari pretul tabletelor Flyer, respectiv BlackBerry, pana la nivelul de 299 de dolari. Cei de la Samsung nu au operat reduceri de pret, insa au lansat o versiune superioara a Galaxy Tab-ului de 7 inchi, care loveste Kindle Fire chiar unde o doare mai tare, si anume pe zona de conectivitate.

Avand in vedere pretul foarte scazut, e evident ca specificatiile noii tablete nu sunt chiar impresionante. Aceasta nu va dispune de conectivitate 3G, camera foto, sau microfon. Si asta pentru ca noul Kindle Fire se vrea a fi, in primul rand, un dispozitiv pentru consum de media, cei de la Amazon avand in portofoliu o oferta foarte bogata de muzica, filme si carti.