iPhone 4S, demn de Cartea Recordurilor

Data: 17/10/2011 | Autor: .

Apple a anuntat luni ca a vandut 4 milioane de telefoane iPhone 4S in weekend. In plus, noul sistem de operare iOS 5 a fost descarcat de 25 de milioane de utilizatori, iar in sistemul iCloud s-au inscris 20 milioane de oameni.

Apple a lansat noul model iPhone 4S pe 14 octombrie in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie, iar pana la finele acestei luni va extinde vanzarile si in alte 22 tari.

Potrivit companiei, pana la finele anului, iPhone 4S va ajunge in magazine in alte 70 de tari, printre care si Romania.

“iPhone 4S s-a vandut in 4 milioane de unitati in primul weekend, dublu fata de versiunea iPhone 4”, a  declarat Philip Schiller, vicepresedintele Apple.

Primele review-uri ale noului telefon

GadgetReport.ro a prezentat, in weekend, primul review al noului telefon. Desi arata identic cu predecesorul iPhone 4, lansat in urma cu 16 luni, presa internationala remarca design-ul spectaculos al telefonului celor de la Apple, care se mentine, inca, cu un pas in fata concurentilor. “Daca era o masina, ar fi fost un Mercedes”, spun cei de laThisIsMyNext.

Totodata, iPhone 4S pare a se misca mai repede decat modelul precedent, gratie noului procesor A5. In plus, camera foto de pe noul iPhone 4S este laudata de toata presa internationala, fiind considerata una dintre cele mai bune camere disponibile pe un smartphone.

Noutatile cu adevarat spectaculoase pe care le aduce noul model sunt in partea de software. Odata cu iOS 5, Apple a introdus un sistem complet nou de notificari, o integrare mult mai profunda cu Twitter si un nou sistem de remindere. Totodata, lansarea odata cu iOS 5 a sistemului de mesaje instante iMessage vine intr-un moment cum nu se poate mai bun pentru cei de la Apple, avand in vedere ca platforma similara a celor de la BlackBerry s-a confruntat in ultimele zile cu numeroase probleme la nivel mondial.

iCloud-ul pare a fi singurul element care nu starneste entuziasmul asteptat. Apple ofera gratuit un spatiu de 5GB de stocare in cloud-ul lor, insa exista si un revers al medaliei. Se pare ca cei de la Apple nu au gasit cea mai buna solutie de a administra stocarea fotografiilor. Serverele acestora vor gazdui doar 1.000 de fotografii si doar pentru 30 de zile. Odata ce una dintre limite este atinsa, Apple va incepe sa ne stearga din fotografii daca nu le mutam pe un alt dispozitiv. In plus, odata ce fotografiile au fost incarcate in Photo Stream, nu exista nici o metoda prin care utilizatorul sa poata sterge individual anumite fotografii.

Totusi, killer feature-ul asteptat de toata lumea la noul iPhone 4S este “asistentul inteligent” Siri. Utilizand o combinatie de recunoastere vocala si procesare logica, Siri poate recunoaste si interpreta aproape orice cerere. Vom putea sa ne folosim limbajul natural pentru a cere indicatii de drum, pentru a trimite mesaje text, pentru a programa remindere si intalniri sau pentru a gasi restaurante in apropierea locului unde ne aflam.

Cititi mai multe detalii aici.

iPhone 4s – intre sperante si dezamagiri

71% dintre americani afirma ca nu au fost dezamagiti de faptul ca Apple a lansat iPhone 4S, in locul generatiei a cincea, insa 47% dintre posesorii de iPhone 4 ar fi vrut un alt model fata de upgrade-ul lansat de Apple.

Datele apar intr-un sondaj de opinie realizat de Retrovo si la care au raspuns 1300 de americani, esantion reprezentativ pentru profilul consumatorilor din SUA.

Studiu arata ca numai 29% dintre americani au fost dezamagiti de noua versiune a smartphone-ului iPhone, dovada ca vanzarile modelului au inregistrat un nou record, de peste 1 milion in primele 24 de ore, fata de precedentul record de 600.000, realizat de iPhone 4.

7% dintre consumatori ar fi vrut ca noul telefon sa fi avut un ecran mai mare, 11% s-au asteptat la un nou design, iar 17% sperau ca iPhone sa primeasca tehnologie 4G.

Cititi mai multe detalii aici