iPhone 5 va avea un ecran mai subtire (Update)

Data: 17/07/2012 | Autor: .

Apple va folosi o noua tehnologie pentru a construi display-ul smartphone-ului iPhone 5, permitandu-i acestuia sa fie mai subtire decat modelele precedente.

Wall Street Journal scrie ca Sharp, LG si Japan Display produc deja display-ul noului iPhone, care va folosi o tehnologie numita „in cell” ce ii va permite sa fie mai subtire cu cativa milimetri.

Totusi, este posibil ca acesti milimetri castigati de Apple prin noua tehnologie sa nu dea nastere la un iPhone mai subtire. Si asta pentru ca specificatiile vehiculate pentru urmatoarea generatie de iPhone, respectiv conectivitatea LTE si ecranul mai mare, vor avea nevoie de o baterie mult mai puternica.

Potrivit ultimelor zvonuri din piata, Apple ar putea prezenta smartphone-ul iPhone 5 pe 7 august, si nu in octombrie, asa cum ne asteptam, iar motivul pare a fi succesul de care se bucura gadget-ul rival Galaxy S III. iPhone 5 este asteptat sa dispuna de un display de 4 inchi, mai mare decat cel de 3,5 inchi de pe modelele curente. Totodata, noua generatie iPhone va permite utilizatorilor sa faca plati cu smartphone-ul prin intermediul tehnologiei NFC.

Update: Potrivit unui rapord citat de Macrumors, implementarea tehnologiei „in cell” pe noul iPhone ar putea duce la o reducere a grosimii sale cu 1,4 milimetri (15%), iar profilul va arata ca in poza de mai jos: