iPhone 7, cea mai slabă baterie din segmentul flagship-urilor

Data: 4/10/2016 | Autor: .

iPhone 7, cea mai slabă baterie din segmentul flagship-urilor

Noul telefon al companiei Apple, iPhone 7, are cea mai scăzută autonomie dintre flagship-urile anului 2016, arată un studiu comparativ realizat de Which?, o organizaţie neguvernamentală din Marea Britaniei, relatează GadgetReport.ro

În cadrul testului comparativ, britanicii au comparat performanţele acumulatorilor de pe iPhone 7, HTC 10, Samsung Galaxy S7 şi LG G5.

Testul a fost realizat după reguli ştiinţifice, gândite să elimine cele mai multe variabile care pot influenţa comparaţia. Telefoanele au fost setate la aceiaşi parametri, de la nivelul de încărcare al bateriei la luminiozitatea ecranului”, au declarat cei de la Wich.

Mai mult, pentru a testa autonomia bateriei, inginerii au folosit un simulator de reţea de telefonie mobilă, pentru a asigura un semnal consistent şi constant pentru toate telefoanele testate, în condiţiile în care smartphone-urile consumă resurse de energie suplimentare pentru a prinde un semnal de calitate.

iPhone 7, cea mai slabă baterie

Rezultatele arată că, în cazul navigaţiei pe internet, folosit internetul mobil, cea mai bună autonomie a avut-o HTC 10, de 790 de minute (13,1 ore), în timp ce iPhone 7 s-a situat pe ultimul loc, cu 615 minute (10,25 ore).

Samsung Galaxy S7 a înregistrat 677 minute de utilizare continuă, iar LG G5 s-a închis după 640 de minute de navigat pe internet.

În cazul convorbirilor telefonice, HTC 10 s-a situat pe primul loc, cu 1859 de minute (30 de ore), urmat de LG G5 cu 1579 de minute. Samsung Galaxy S7 a rezistat 1492 de minute în timp ce iPhone 7 s-a închis după numai 712 minute.

Rezultatele erau oarecum aşteptate şi pentru că, având în vedere că are cel mai mic ecran dintre telefoanele testate (4,7 inchi), iPhone 7 are şi o baterie mai mică. Era interesant de văzut un test comparativ cu iPhone 7 Plus, comparat, bineînţeles, cu Galaxy S7 Edge.

Cât de bun poate să fie un telefon dacă bateria nu rezistă nici măcar o zi?”, se intreabă însă, pe bună dreptate jurnaliştii de la The Guardian, care au prezentat rezultatele testului realizat de Which?.