iPhone 8 o ia pe calea telefoanelor Android. Copy-paste după Galaxy S8 şi LG G6?

Data: 29/03/2017 | Autor: .

iPhone 8 o ia pe calea telefoanelor Android. Copy-paste după Galaxy S8 şi LG G6?

Noul iPhone 8, pe care Apple îl va lansa în luna septembrie, va semăna ca două picături de apă cu modelele Android Samsung Galaxy S8 şi LG G6. Cel puţin asta arată noile informaţii prezentate de iDrop News, care arată că smartphone-ul americanilor va avea un design similar şi specificaţii în oglindă cu flagship-urile Android, relatează GadgetReport.ro

Samsung Galaxy S8, LG G6, dar şi Xiaomi Mi Mix, sunt uşor de confundat la prima vedere, dacă n-ar fi siglele producătorilor.

LG G6 vs. Samsung Galaxy S8

Din toamnă, şi iPhone-ul 8 va putea fi inclus în această comparaţie, având în vedere că designerii de la Apple propun un layout similar telefoanelor cu Android – ecran mare, extins pe toată suprafaţa telefonului şi un buton virtual de Home, care îl va înlocui pe cel fizic.

iPhone 8 comparat cu primul model de iPhone, lansat acum 10 ani

Lansat la 10 ani distanţă de la primul iPhone, modelul premium iPhone 8, care ar urma să coste peste 1000 de dolari, va avea o carcasă din sticlă, senzor de recunoaştere facială şi încărcare wireless.

iDrop News citează surse din cadrul Apple care afirmă că butonul de TouchID va fi mutat pe spate, la fel ca la Galaxy S8.

GadgetReport.ro prezenta, recent, câteva clipuri video cu mai multe prototipuri asociate modelului premium de iPhone 8 , despre care se estimează că va avea un ecran de 5,8 inchi OLED, intins pe toată suprafaţa frontală a telefonului.

Interesant este că, deşi display-ul va fi mai mare, gadgetul nu va depăşi dimensiunile unui smartphone de 4,7 inchi.

Dincolo de modelul de 5,8 inchi, experţii afirmă că Apple va lansa şi alte două versiuni ceva mai ieftine, de 4,7 respectiv 5,5 inchi, cu ecrane LCD.

În carcasă, Apple va dota telefonul cu un procesor A11 pe 10 nm, 4/6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Telefonul va rula noul sistem de operare iOS 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

iPhone 8 va intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris şi bateria noului telefon, despre care se speculează că ar urma să aibă 3350 mAh.

În privinţa camerelor, iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefonul va înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

KGI Securities estimează că Apple va investi masiv în promovarea noului smartphone şi că, astfel,  va vinde peste 100 de milioane de iPhone-uri în 2017, dintre care 60% vor fi din modelul premium, cu ecran OLED.