iPhone 8 va avea o facilitate unică, în premieră mondială

Data: 11/08/2017 | Autor: .

iPhone 8 va avea o facilitate unică, în premieră mondialăNoul iPhone 8, smartphone pe care Apple urmează să-l lanseze în septembrie, va include, în locul butonului de Home, o zonă multifuncţională care va permite utilizatorilor să o redimensioneze şi să îi adauge sau să elimine orice buton virtual îşi doresc, relatează GadgetReport.ro

La fel ca la Galaxy S8, butoanele se vor ascunde automat în momentul în care utilizatorul va dori să urmărească, de exemplu, un clip video pe tot ecranul.

Spre deosebire de flagship-ul Samsung, iPhone 8 va permite modificarea butoanelor asociate zonei multifuncţionale de Home. Cel puţin asta afirmă dezvoltatorul Steven Troughton-Smith care a prezentat, pe HomePod, detalii despre inovaţia Apple.

Presa internaţională speculează că este, însă, puţin probabil ca Apple să îşi lase utilizatorii să se „joace” cu aplicaţiile, având în vedere experienţa anterioară.

Un lucru este sigur. Facilitatea va fi disponibilă numai pe versiunea premium de iPhone 8, care va costa peste 1100 de euro.

Apple va lansa trei versiuni de iPhone 8, de 4,7 inchi, 5,5 inchi şi 5,8 inchi, primele două cu ecrane standard, LCD, iar cel de-al treilea cu un display OLED, o cameră mai bună şi 3 GB de RAM.

iPHONE 8, UN TELEFON ANIVERSAR

Cel mai spectaculos va fi, fără îndoială, modelul de 5,8 inchi. Lansat la 10 ani distanţă de la primul iPhone, modelul premium iPhone 8 va avea o carcasă din sticlă, senzor de recunoaştere facială şi încărcare wireless.

Interesant este că, deşi display-ul va fi mai mare, gadgetul nu va depăşi dimensiunile unui smartphone de 4,7 inchi.

În carcasă, Apple va dota telefoanele cu un procesor A11 pe 10 nm. Noile smartphone-uri iPhone 8 vor rula noul sistem de operare iOS 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

iPhone 8 vor intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris.

În privinţa camerelor, noile modele iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefoanele vor înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

KGI Securities estimează că Apple va investi masiv în promovarea noii generaţiii de smartphone-uri şi că, astfel, va vinde peste 100 de milioane de iPhone-uri în 2017, dintre care 60% vor fi din modelul premium, cu ecran OLED.