iPhone X, cel mai scump şi mai profitabil telefon pentru Apple

Data: 7/11/2017 | Autor: .

iPhone X, cel mai scump şi mai profitabil telefon pentru AppleCu iPhone X, Apple va da o adevărată lovitură financiară. Dincolo de precomenzile record, compania americană va câştiga cu fiecare telefon mai bine decât a făcut-o cu toate smartphone-urile lansate până acum. Asta în condiţiile în care producţia telefonului ar costa numai 357 de dolari, iar iPhone X este vândut cu o sumă de trei ori mai mare, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii de la TechInsights au analizat componentele lui iPhone X şi au descoperit că acestea ar costa numai 357,50 dolari, în condiţiile în care modelul de 64 GB este vândut la 999 dolari în SUA, iar cel de 256 GB la 1149 dolari.

Cea mai scumpă piesă a telefonului iPhone X este ecranul OLED de 5,8 inchi, evaluat la 65,50 dolari, faţă de 36 de dolari în cazul display-ului LCD de 4,7 inchi de pe iPhone 8. Iar profilul din oţel este evaluat la 36 de dolari, faţă de 21,50 dolari cât costă carcasa din aluminiu pentru iPhone 8.

În total, costurile de producţie sunt estimate la 357,50 dolari în cazul iPhone X, 247.51 dolari pentru iPhone 8 şi 288,08 dolari pentru iPhone 8 Plus.

Chiar dacă luăm în calcul şi cheltuielile semnificative de marketing, o compotentă importantă a succesului produselor Apple, rata de profit a companiei ar fi de 59% în cazul iPhone 8 şi de 64% în cazul iPhone X.

Întrebat de preţurile exorbitante ale noului smartphone, şeful Apple, Tim Cook, declara recent că iPhone X oferă ,,noi tehnologii de top în industrie”, astfel că preţul ridicat este justificat.

“Preţul reflectă valoarea pe care o oferim clienţilor. Nu încercăm să avem cele mai mari preţuri, ci să avem preţuri pe măsura noilor tehnologii pe care le oferim”, a declarat acesta.
Ce părere ai despre dezvăluirile legate de costurile iPhone X şi despre profitul exorbitant pe care Apple îl face cu acest telefon?

Citeşte, în materialul de mai jos, şi cum a ajuns iPhone X să fie vândut în România la un preţ record, peste cel practicat în ţările occidentale.

iPhone X, cu bune şi rele! Surprizele din unboxing-ul celui mai spectaculos smartphone Apple

Cum a ajuns iPhone X să coste cel mai mult în România