iPhone killer-ul Nexus Prime, lansat pe 18 octombrie

Data: 14/10/2011 | Autor: .

Dupa ce au amanat in ultimul moment lansarea modelului Nexus Prime si a sistemului de operare Android 4.0 Ice CreamSandwich din cauza decesului lui Steve Jobs, Google si Samsung au anuntat reprogramarea evenimentului pe 18 octombrie.

Lansarea celor doua produse va avea loc la Hong Kong. Samsung a lansat, anterior, un teaser video in care anunta lansarea noului telefon, sub titlul “Something big is coming”, cu aluzie la telefonul Nexus Prime, vazut drept un adevarat iPhone-Killer.

Noul telefon ar urma sa aiba o carcasa de metal, care sa sustina un display curbat gigant, un Super AMOLED Plus de 4,65 inch cu o rezolutie HD de 1280×720 pixeli.

Smartphone-ul va rula un procesor TI OMAP 4460 dual-core Cortex A9 la 1.2GHz,  cu 1 GB de RAM si 32 GB de memorie.

Telefonul va avea o camera de 5 MP 1080p capabila sa inregistreze in HD, si o a doua de 1,3 MP pentru conferinte. La capitolul conectivitate, noul telefon va include LTE/HSPA in functie de retea, dar si Wi-Fi a/b/g/n si NFC.

Avand in vedere carcasa, telefonul va avea 130g-140g, fiind, practic, mai greu decat GalaxyS II. Telefonul va avea o baterie de 1750 mAh.

In ceea ce priveste noul sistem de operare, Android 4.0 Ice CreamSandwich, acesta va veni cu un facelift major, ce include meniuri si aplicatii animate in stilul “glassy”.