iPhone XR, noul telefon ,,de buget’’ Apple, disponibil la precomandă. Merită achiziția?

iPhone XR, noul telefon de ,,buget’’ Apple, disponibil la precomandă. Merită achiziția?

Noul smartphone ,,de buget’’ iPhone XR, lansat de Apple în același timp cu flagship-urile iPhone XS și XS Max, va putea fi precomandat în România începând din 19 octombrie, iar primele livrări se vor face începând cu 26 octombrie, a anunțat compania, într-un comunicat postat pe site-ul propriu, citat de GadgetReport.ro

iPhone XR va fi disponibil în variantele de 64GB, 128GB și 256GB, în galben, alb, negru, albastru, coral (un roșu spre galben) și roșu la prețuri ce pornesc de la 749 de dolari. La eMag, de exemplu, telefonul are preturi care pornesc de la 4099 lei. Detalii aflati de AICI.

Analiștii se așteaptă ca iPhone XR să aducă un adevărat record de vânzări, cu 38 de milioane de telefoane vândute în sezonul de shopping de Crăciun și Anul Nou.

Spre deosebire de ecranele OLED de pe iPhone XS/XS Max, iPhone XR vine cu un display LED-backlit IPS de 6.1 inch cu rezoluție 1792 x 828 pixeli, cu aspect 19.5:9 și 324 ppi, optim pentru o experiență multimedia ireproșabilă.

iPhone XR este propulsat de un procesor Apple A12 Bionic de tip hexa-core cu Apple GPU de tip quad-core, 3 GB memorie RAM și rulează iOS 12 de pe un spațiu de stocare de 64 / 128 / 256 GB.

iPhone XR este rezistent la zgârieturi și tratat oleofobic, include certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful și are 3D Touch.

Telefonul intră pe internet la viteză 4G, prezintă Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, bluetooth 5.0, difuzoare stereo, port lightning, Face ID, A-GPS, GLONASS, GALILEO și QZSS pe partea de localizare.

iPhone XR are o singură cameră, de 12 Megapixeli cu f/1.8, OIS și PDAF, care filmează la 2160p cu 30 fps, quad-LED flash. Camera frontală are 7 Megapixeli și f/2.2.

La fel ca și celelalte două modele, telefonul se încarcă wireless și, potrivit experților, este o alternativă excelentă pentru cei care nu vor să cheltuie 1000-1300 de euro pe un telefon, atât cât costă modelele iPhone XS și XS Max.

iPhone XR are același procesor de top ca și iPhone XS, aceeași memorie, în fapt aceleași specificații de top, cu excepția ecranului LCD. Chiar dacă este un LCD și nu un OLED, acesta se vede însă excelent, astfel că diferențele sunt insesizabile unui utilizator obișnuit.

În plus, cu a sa baterie de 2942 mAh, telefonul rezistă până la 15 ore, față de 12 ore în cazul iPhone XS (2658 mAh) și 13 ore (XS Max – 3174 mAh)