Ipoteza spectaculoasa: Urmatorul „big thing” al Apple ar putea fi o telecomanda

Data: 11/10/2012 | Autor: .

Speculatiile privind un televizor Apple s-au „linistit” in ultima vreme, pe fondul lansarii iPhone 5 si a asteptarilor privind tableta iPad Mini. Un analist crede, insa, ca urmatoarul produs revolutionar al Apple este deja pe piata, si nu este un televizor.

Ben Reitzes, analist in cadrul bancii britanice Barclays, spune ca telecomenzile, si nu televizoarele, sunt „the next big thing” pe care Apple il va lansa.

Iar acestea nu vor niste produse noi, ci vor reprezenta doar update-uri software pentru iPhone-urile si iPad-urile atat de prezente in lumea contemporana.

Iar noul iPad Mini ar putea fi primul astfel de device cu capacitati de telecomanda, in opinia analistului citat de Apple Insider.

In prezent, device-urile iOS pot fi folosite pe post de telecomanda doar alaturi de alte produse Apple, precum box-ul Apple TV. O varianta mai puternica a acestui device, alaturi de iPhone-uri si iPad-uri cu functii noi ar putea reprezenta primul pas catre o dominatie totala a Apple asupra sufrageriei noastre.

„Odata cu lansarea iCloud, nu vedem un motiv pentru care Apple nu ar permite iPad-ului sa fie o interfata pentru televizor”, spune analistul.

In ceea ce priveste un televizor Apple, Reitzes crede ca acesta va exista la un moment dat in viitor, insa numa dupa ce compania va reusi sa negocieze deal-uri de licentiere avantajoase cu producatorii de continut.

Primele zvonuri privind un televizor Apple au aparut la finele anului trecut, in biografia lui Steve Jobs scrisa de Walter Isaacson.

Potrivit cartii, Jobs s-a focusat, inainte sa moara, pe dezvoltarea unei tehnologii cu care spera sa rescrie standardele in materie de televiziune.

Ulterior, in luna mai, zvonurile dadeau ca sigura lansarea unui televizor Apple in ultimul trimestru al anului, care urma sa includa modulul Siri, asistentul vocal de pe device-urile iOS.