Jaguar I-Pace 2021. Noul SUV electric Jaguar are o autonomie excelentă

Data: 25/06/2020 | Autor: .

Jaguar a lansat noul model SUV electric Jaguar I-Pace 2021, o mașină care a primit un update semnificativ la capitolul autonomie. Grație optimizării software, bateria de 90 kWh permite acum o autonomie de până la 469 kilometri.

Noul Jaguar I-Pace este capabil să ofere 395 CP și accelerează de la 0 la 100 km/oră în numai 4,5 secunde. Modelul 2021 se încarcă mai rapid, grație încărcătorului de 11 kW (7 Kw la versiunea precedentă) și are un nou sistem de infotainment, relatează Engadget.

Noul charger este capabil să încarce, în numai o oră, echivalentul a 33 kilometri autonomie, iar încărcarea completă are loc în 8,6 ore, față de 12,7 ore la modelul precedent.

În ceea ce privește sistemul de infotainment, Jaguar I-Pace 2021 include cea mai nouă versiune Pivi Pro, disponibilă și pe Land Rover Defender.

Sistemul include un ecran HD de 12,3 inchi, alături de alte două ecrane tactile de 10 inci și 5 inci, care încorporează tehnologia haptică.

Pivi Pro are un eSIM încorporat (care vine cu un plan de date 4G gratuit) și promite o pornire mai rapidă și o funcționare mai ușoară datorită unui procesor mai puternic și a unui software de navigație cu AI, capabil să învețe din experiența de utilizare.

La capitolul noi facilități, Jaguar I-Pace 2021 are o nouă cameră surround 3D, o oglindă retrovizoare digitală, un dispozitiv de încărcare wireless pentru telefon și un sistem îmbunătățit de filtrare a aerului despre care Jaguar spune că va capta chiar și cele mai mici particule și alergeni.

La exterior, modificările nu sunt semnificative. Avem o nouă grilă față finisată în crom și, în premieră, opțiunea pentru roți de 19 inch.

Noul Jaguar I-Pace 2021 poate fi deja precomandat în SUA, probabil ulterior și în Europa, la prețuri care pleacă de la 81.150 dolari.