Tarform Luna. O motocicletă care atinge 100 km/oră în 3,8 secunde

Data: 27/06/2020 | Autor: .

Compania Tarform, cu sediul în Brooklyn-SUA, a anunțat lansarea motocicletei electrice Tarform Luna, un bolid cu un look sexy și modern și cu specificații tehnice cu adevărat spectaculoase.

Motocicleta are un motor electric PMAC de 41 kW (55 CP), alimentat de un pachet de baterii cu litiu-ion de 10 kW cu un încărcător integrat de 3,3 kW.

Tarform Luna are o greutate de aproximativ 200 kg, atinge o viteză maximă de 153 km / h și accelerează de la 0-100 km/oră în 3,8 secunde.

Motocicleta beneficiază de un sistem inovativ de frânare regenerativă care îi permită să își alimenteze bateria chiar și în timpul rulării.

La capitolul autonomie, Tarform Luna este capabilă să ruleze timp de aproape 200 km.

Dincolo de performanțele tehnice, motocicleta se remarcă prin look-ul spectaculos, cu un corp de aluminiu construit manual, un singur scaun de „piele vegan”, anvelope chunky road / trail și o cutie mare de baterii în mijloc.

Jantele cu raze arată excelent, brațul basculant pivotează în jurul motorului cu un disc frumos ștanțat, ghidonul este frumos integrat, iar farul lăcuit arată excelent.

Tarform Luna mai are un atuu important. Bateria poate fi dată jos foarte ușor, astfel că puteți să adăugați o alta mai performantă, atunci când opțiunea va fi posibilă.

În plus, motocicleta beneficiază de ,,radar blind spot detection’’, sistem care vă avertizează asupra vehiculelor din spate și din lateral prin vibrații ale scaunului într-o manieră similară cu ceea ce promite bicicleta electrică Damon hipersport.

În plus, pe spate există o cameră video care vă permite să verificați rapid ce se întâmplă în spatele dvs. cu un câmp vizual mai larg decât cel oferit de oglinzi.

O aplicație Tarform vă permite să „vizualizați statisticile” călătoriilor dvs. și să „obțineți cunoștințe care vă pot ajuta să deveniți un biker mai bun și mai sigur”.

O altă facilitate interesantă este prezența unui „sistem sonor acustic Sonic Aura”, care avertizează automat pietonii de prezența dvs.

Tarform Luna urmează să fie lansată în 2021, la 24.000 USD. Un preț destul de mare însă, în acest segment, toți marii competitor au prețuri piperate.

Spre exemplu, Harley Davidson promite lansarea unei motociclete electrice la 30.000 de dolari.