Volkswagen Arteon 2021 facelift. Primele imagini și detalii tehnice

Volkswagen Arteon 2021 facelift

La începutul acestui an, Volkswagen a anunțat că elegantul său model Arteon va primi un facelift. Doar câteva luni mai târziu, constructorul german a prezentat primele imagini cu versiunea revizuită VW Arteon 2021 facelift. Noutățile sunt spectaculoase, mai ales în zona de confort și infotainment.

La prima vedere, Volkswagen Arteon 2021 facelift nu diferă foarte mult față de generația actuală. Este nevoie de un ochi avizat pentru a observa diferențele la exterior.

Printre altele, noul model vine cu noi bare de protecție care asigură o delimitare mai mare între variantele sportive R-Line și restul gamei.

Modelele standard beneficiază de o bară cromă deasupra părții frontale, în timp ce modelele R-Line obțin o fantă de aer mai agresivă, alături de o bandă LED continuă care conectează luminile de rulare de o parte și de alta.

Bineinteles că toată gama beneficiază de faruri full LED.

În plus, Volkswagen Arteon 2021 vine cu noul logo VW și un font diferit pentru emblema Arteon. Un alt element de noutate îl reprezintă noua gamă de jante, alături de câteva nuanțe de vopsea în premieră pe această gamă.

Volkswagen Arteon 2021, un interior de zona premium

Interiorul Arteon pune un accent mai mare pe stil și eleganță. VW folosește, pe noua generație Volkswagen Arteon 2021 facelift, materiale mai bune, cu suprafețe din piele faux și cusături decorative inclusiv pe bord.

Ventilatoarele de aer au un design nou, în timp ce iluminarea ambientală în 30 de culori împodobește armăturile și panourile ușilor. Comenzile HVAC sunt cu totul noi, la fel și volanul, care include atât noul logo al VW, cât și un set de comenzi sensibile la atingere.

În zona de infotainment, Volkswagen Arteon 2021 facelift este dotat cu un display de 8 inci care rulează cea mai recentă versiune a sistemului MIB VW.  Acesta este capabil să se conecteze la mai multe telefoane simultan și include Apple CarPlay și Android Auto.

Pe noul Volkswagen Arteon 2021 facelift avem, în premieră, încărcare wireless pentru telefoane, iar audiofilii pot opta pentru un sistem de sunet Harman / Kardon de 12 Watt, cu 12 boxe.

Digital Cockpit-ul, cu un ecran configurabil de 10,25 inci, este oferit în standard pe toate modelele din serie.

De altfel, pentru a crește puțin valoarea Arteon, VW a adăugat mai multe echipamente standard pentru anul 2021.

În versiunea de bază, cea mai ieftină, avem pe lângă Cockpit-ul digital, sistemul de infotainment MIB3 și accesul fără cheie.

Modelul sportiv SEL R-Line beneficiază, în standard, de încărcarea telefonului wireless, de iluminare interioară LED, de recunoașterea semnelor de trafic și de asistență pentru păstrarea benzii, în timp ce versiunea SEL Premium R-Line adaugă roți de 20 de inci și un sistem de sunet Harman / Kardon de 12 Watt, cu 12 boxe.

La capitolul siguranță, Volkswagen Arteon 2021 facelift prezintă mai multe sisteme reunite sub  numele de Travel Assist, care combină controlul adaptiv cu asistența de menținere a benzii și frânarea automată de urgență pentru a menține mașina pe bandă.

În SUA, mașina va fi disponibilă cu un I4 turbocompresat de 2,0 litri care produce 268 cai putere, în combinație cu o transmisie automată cu opt viteze.

Tracțiunea pe roțile din față este standard pe SE, iar sistemul AWD este disponibil pe SEL R-Line și standard pe SEL Premium.

În Europa, inclusiv în România, Volkswagen Arteon 2021 facelift primește un hibrid plug-in de 215 CP, un Arteon R de 315 CP și sistemul de frânare Arteon Shooting.

Noile modele Volkswagen Arteon 2021 facelift ar trebui să ajungă la dealeri până la sfârșitul acestui an. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de data lansării comerciale.

Volkswagen Nivus. Concurentul direct pentru Dacia Duster

Volkswagen Jetta. Modelele ieftine care vor concura Dacia Logan